Προσλήψεις ΕΠΟΠ 2019: «Ανοιχτό παράθυρο» από τον Πάνο Ρήγα – Τι είπε ο αναπληρωτής υπουργός για ενδεχόμενη προκήρυξη ΕΠΟΠ 2019

Ανοιχτό για την κυβέρνηση είναι το ενδεχόμενο να κάνει προσλήψεις στις Ένοπλες Δυνάμεις, σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Πάνο Ρήγα, προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες που υπάρχουν.

Η πρόσληψη είναι εφικτή μετά την έξοδο από τα μνημόνια, είπε σήμερα σε συνέντευξή του σε ραδιοφωνικό σταθμό.

Προσλήψεις ΕΠΟΠ 2019 – Προκήρυξη ΕΠΟΠ 2019

Οι μόνες ορατές προσλήψεις αυτή την περίοδο, είναι οι Προσλήψεις ΕΠΟΠ 2019 που ζητούν τα Γενικά Επιτελεία και που έχουν παγώσει για αρκετά χρόνια, και οι προσλήψεις ΟΒΑ 2019 οι οποίοες γίνονται μεν κάθε χρόνο, με ελάχιστη όμως συμμετοχή των υποψηφίων, καθώς δεν υπάρχει προοπτική μονιμοποίησης και δεν απολαμβάνουν πλήρη δικαιώματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ: Πάνος Ρήγας: Οι ΟΒΑ δεν είναι μόνιμα στελέχη, δεν δικαιούνται επιδόματα

Δεδομένου ότι η κυβέρνηση έχει ήδη πανηγυρίσει την έξοδο από τα μνημόνια πέρυσι, θα πρέπει άραγε να περιμένουμε φέτος Προκήρυξη ΕΠΟΠ 2019;

Δείτε τι είπε ο ΑΝΥΕΘΑ Πάνος Ρήγας

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Παναγιώτης Ρήγας, σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2018 στον ρ/φ σταθμόNews 24/7 88,6 και τους δημοσιογράφους Βασίλη Σκουρή και Αγγελική Σπανού, μεταξύ άλλων ανέφερε:

Για τις κρίσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις:

Είναι προσβλητικό για όσους επελέγησαν στην ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων να λέγεται ότι το κριτήριο για την επιλογή τους ήταν κομματικό.

Ήταν στρατηγοί στα ανώτατα κλιμάκια όλοι ικανοί, από αυτούς κάποιοι θα έπρεπε να επιλεγούν οπωσδήποτε.

Είναι σαν πυραμίδα, όσο πιο ψηλά φτάνεις τόσο λιγότερες είναι οι θέσεις. Αν δεν αποστρατευτούν κάποιοι άνθρωποι, δεν μπορούν να ανελιχθούν οι κατώτεροι αξιωματικοί.

Δεν τιμά κανέναν να προσβάλει τους ανθρώπους που επιλέχθηκαν.

Για το Μακεδονικό:

Η εκδήλωση για το Μακεδονικό στο Πολεμικό Μουσείο δεν έγινε επειδή δεν ήταν ελεύθερος ο χώρος τη μέρα που ζητήθηκε. Προτάθηκε άλλη ημερομηνία στους διοργανωτές, ωστόσο δεν τη δέχθηκαν και απέσυραν την αίτησή τους.

Υπήρξε μία ακροδεξιά καπήλευση της διαμαρτυρίας για το Μακεδονικό. Δεν σημαίνει αυτό ότι όλος ο κόσμος έχει αναφορά στην ακροδεξιά. Με κανέναν τρόπο. Μακριά από μένα αυτή η άποψη. Μακριά και από τον πρωθυπουργό. Το έχει πει και στη Βουλή.

Πρέπει να είναι όλοι προσεκτικοί απέναντι στον θεσμό του ΠτΔ. Αυτό αφορά και τη ΝΔ γιατί στελέχη της είχαν απευθυνθεί στον ΠτΔ ζητώντας του να υπερβεί το ρόλο του.

Για τα ελληνοτουρκικά:

Υπερασπιζόμαστε την εδαφική ακεραιότητα της χώρας μας και συνιστώ σε όλους να σεβαστούν τις αρχές της καλής γειτονίας. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάτι που να μας ανησυχεί γύρω από τα Ίμια.

Για τις προσλήψεις:

Υπάρχει ανάγκη ενίσχυσης του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων. Και μετά την έξοδο από τα μνημόνια αυτό είναι εφικτό.

Για τη στρατιωτική θητεία:

Είμαι πλήρως αντίθετος στην αύξηση της θητείας, που δεν λύνει κανένα πρόβλημα. Δεν υπάρχει καμία περίπτωση στράτευσης των γυναικών.

Για τη Βενεζουέλα:

Υπάρχει κοινωνική ένταση στη Βενεζουέλα. Θέλουμε να λυθεί ειρηνικά το πρόβλημα, με σεβασμό στη λαϊκή ετυμηγορία. Δεν έχουμε συμπάθεια σε πρόσωπα. Θέλουμε να τηρούνται οι αρχές της δημοκρατίας.

Για την κατάσταση της οικονομίας:

Η Ελλάδα αλλάζει κατηγορία. Δανειστήκαμε με το χαμηλότερο επιτόκιο των τελευταίων ετών.

Η αντιπολίτευση έλεγε ότι δεν θα βγούμε στις αγορές. Έπεσε έξω για μια ακόμη φορά. Με την αύξηση του κατώτατου μισθού αποδείξαμε ότι λύνουμε προβλήματα που είχαν δημιουργήσει οι προηγούμενοι.