ΠΟΜΕΝΣ – Συνδικαλισμός είναι αγωγές και πειθαρχικά κατά συναδέλφων – Η «Ομοσπονδία της καρδιάς μας» σε νέα σπαρταριστά επεισόδια

Γράφει η Ιωάννα Ηλιάδη

Έχουμε καιρό να ασχοληθούμε με την «Ομοσπονδία της καρδιάς μας», αλλά πάντα  μας δίνει μια καλή ευκαιρία.

Λίγο πριν ετοιμαστεί να κάνει μια «κωλοτούμπα» για την διεκδίκηση των δώρων, όπως ο αγαπημένος της υπουργός τον οποίο και αποχαιρέτησε με μαύρο δάκρυ, μας προσφέρει απλόχερα λόγους να ασχοληθούμε μαζί της.

Κάτω από το προσωπείο του «υπεύθυνα και συλλογικά», κρύβονται έριδες και ανταγωνισμοί, αποκεφαλισμοί συναδελφικά μαχαιρώματα για όποιον τολμήσει να διατυπώσει μια διαφορετική άποψη από αυτή της ηγετικής ομάδας.

Δεν είναι μόνο το γεγονός η Ομοσπονδία έχει στραφεί με αγωγές κατά συναδέλφων της τους οποίους προφανώς δεν έχει τη δύναμη να αντιμετωπίσει με πειθώ.

Δεν είναι μόνο το γεγονός ότι σε κάθε ανακοίνωσή της αναφέρει επίμονα ότι είναι η μοναδική εκπρόσωπος των στρατιωτικών, δείχνοντας ότι στην πραγματικότητα δεν πείθεται κανένας και προσπαθεί με αυτό τον τρόπο να πείσει το κοινό.

Είναι που πηγαίνει προς συνδικαλιστικό κατήφορο, επιχειρώντας να στήσει δήθεν πειθαρχικά συμβούλια και καλέι σε απολογία ολόκληρες οργανώσεις, οι οποίες μαθαίνουμε πάντως ότι το διασκεδάζουν μέχρι δακρύων.

Έστειλαν κλήση για απολογία στο πειθαρχικό, στο πρωτοβάθμιο σωματείο της Θεσσαλονίκης επειδή μεταξύ άλλων δεν πούλησε λαχνούς στη λαχειοφόρο αγορά!

Το πειθαρχικό αποτελείται από το «Trio Bel Canto»,  τον πρόεδρο της «Ομοσπονδίας της καρδιάς μας», τον Γραμματέα Οργανωτικού και τον εκπρόσωπο Τύπου.

Οποιαδήποτε σχέση με την Ιερά Εξέταση και τα μεσαιωνικά δικαστήρια για αιρετικούς, είναι απολύτως συμπτωματική.

Από τις ασταμάτητες ανακοινώσεις τους δεν ξέφυγαν ούτε ο ΓΓ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ο  πρώην υφυπουργός Θανάσης Δαβάκης και άλλοι πολλοί, τους οποίους παρολίγο να ρίξουν στην πυρά επειδή πρεσβεύουν άλλα από όσα «πρέπει» σύμφωνα με την γνώμη της «Ομοσπονδίας της καρδιάς μας», αλλά τελικά οι άνθρωποι τη γλίτωσαν και ζουν.

Ευτυχώς να λέμε…

Είπαμε για αιρετικούς και θυμηθήκαμε τον έτερο γραμματέα της πρωτοβάθμιας οργάνωσης στην κεντρική Μακεδονία,  ο οποίος αφού παραγκώνισε το προηγούμενο σχήμα (κι αν δεν κάνουμε λάθος η υπόθεση είναι στα δικαστήρια) ήρθε η σειρά του και τον έφαγαν λάχανο, όπως λέει ο λαός.

Παρά το γεγονός ότι υπήρξαν δημοσιεύματα που τον φέρουν να έχει παραιτηθεί, το μήνυμα που έχουν λάβει τα μέλη του σωματείου αναφέρει: «Σας γνωρίζουμε ότι πραγματοποιήθηκε στις 10-1-2018 ανασυγκρότηση του ΔΣ και εκλέχθηκε ο Χαρίτων Χαριτίδης νέος πρόεδρος της ΕΣΠΕΚΜ.

ΕΠιπρόσθετα, ο προηγούμενος πρόεδρος Απόστολος Κουλιός, παραπέμπεται σε έκτακτη γενική Συνέλευση με θέμα τη «διαγραφή του από μέλος του ΔΣ και από την Ένωση».

Απλά, δημοκρατικά και κυρίως συνδικαλιστικά….

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ξεκινήσαμε να γράφουμε ρεπορτάζ, αλλά τα στοιχεία μας οδήγησαν σε χρονογράφημα, μιας και ευθυμήσαμε. Σας δίνουμε και τα στοιχεία για να ευθυμήσετε κι εσείς.

Μπορείτε να διαβάσετε την κλήση σε απολογία ολόκληρου πρωτοβάθμιου σωματείου, επειδή δεν πούλησε λαχνούς!

Τέλος θυμηθείτε ότι αύριο οι πολέμιοι των αγωγών για τη διεκδίκηση των δώρων, ετοιμάζονται να λάβουν απόφαση που να λέει ότι θα ακολουθήσουν και αυτοί, τον μονόδρομο των αγωγών.

Αλλά θα το έχουν λάβει ως απόφαση, ενώ μέχρι τώρα που ορκίζονταν ότι είναι λάθος οι αγωγές, δεν είχαν σχετική απόφαση. Αυτό είναι μια μαντεψιά για αύριο. Οψόμεθα…

PDF Embedder requires a url attribute