Παγωμένη βροχή: Τι είναι – Σε ποιες περιοχές αναμένεται να πέσει από την κακοκαιρία Υπατία – Γιατί είναι επικίνδυνη – Πώς σχηματίζεται 

Ένα φαινόμενο που μπορεί να αποβεί επικίνδυνο για τους δρόμους, μετατρέποντάς τους σε …τσουλήθρες είναι η παγωμένη βροχή που φέρει μαζί της η κακοκαιρία Υπατία.

Η παγωμένη βροχή είναι ένα πολύ ιδιαίτερο φαινόμενο. Οι θερμές αέριες μάζες πάνω από τις πολύ ψυχρές επιφανειακές, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ), οδηγούν στη δημιουργία του φαινομένου της παγωμένης βροχής.

Τι είναι η παγωμένη βροχή που φέρνει η Υπατία

Οι σταγόνες της βροχής παγώνουν, αμέσως μόλις έρθουν σε επαφή με το έδαφος ή οποιαδήποτε επιφάνεια.

Συνέπεια του συγκεκριμένου φαινομένου είναι πως ακόμη και σε περιοχές που δεν υπάρχει χιονόστρωση αλλά η θερμοκρασία παραμένει κάτω από το μηδέν, να προκαλείται συσσώρευση πάγου!

Η οποία με την σειρά της δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στις μετακινήσεις.

Τα πέντε μεγαλύτερα ημερήσια ύψη βροχής που κατέγραψαν πανελλαδικά οι σταθμοί του Εθνικού Αστεροσκοπείου/meteo μέχρι το βράδυ της Tετάρτης, ήταν όλα στη Δυτική Ελλάδα, συγκεκριμένα στην Παραμυθιά Θεσπρωτίας (96 χιλιοστά), στη Δωδώνη (92), στη Γαβαλού Αιτωλοακαρνανίας (85), στα Λεπιανά Άρτας (78) και στην Ηγουμενίτσα (76 χιλιοστά).Στείλε μας τις δικές σου απόψεις για στρατιωτικά θέματα που σε απασχολούν στο armyvoicegr@gmail.com