Ευάγγελος Αποστολάκης: Θα παραδώσει καθήκοντα ΓΕΕΘΑ με στολή; Ναύαρχος Αποστολάκης - Σενάρια: Θέμα ωρών η διαδοχή Καμμένου;

Ναύαρχος Αποστολάκης: Θέμα ωρών η διαδοχή του Καμμένου λένε τα σενάρια κρίσεων που φέρνουν τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ ως τον απόλυτο κυρίαρχο του ΥΠΕΘΑ

Ο Πάνος Καμμένος όπως όλα δείχνουν πολύ σύντομα θα βγάλει τη στολή του …υπουργού εθνικής Άμυνας και σύμφωνα με τα σενάρια που κυκλοφορούν από την πλευρά των ΑΝΕΛ ο πιθανότερος διάδοχός του είναι ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Ναύαρχος Αποστολάκης.

Αύριο ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος θα παραστεί στην Βουλή για να στηρίξει την τροπολογία για τα αντισταθμιστικά των F-16.

Φαίνεται ότι είναι η τελευταία νομοθετική πρότασή του ως υπουργού εθνικής άμυνας, καθώς μετά το απόγευμα έχει την κρίσιμη συνάντηση με τον πρωθυπουργό.

Όπως χαρακτηριστικά αναμένουν στελέχη του κόμματός του, η παραίτησή του είναι θέμα ωρών και το πιο πιθανό σενάριο είναι η αντιατάστασή του στην ηγεσία του υπουργείου από τον σημερινό Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Ναύαρχο Αποστολάκη.

Η αντικατάσταση ωστόσο μπορεί να μην γίνει άμεσα, καθώς θα απαιτηθεί να παραιτηθεί από το σημερινό του αξίωμα και να ανλάβει χαρτοφυλάκιο με τον ανασχηματισμό που θα προκύψει από την αποχώρηση των ΑΝΕΛ, σύμφωνα με αυτό το σενάριο.

Οι ημερομηνίες είναι ιδιαίτερα πιεστικές καθώς μέχρι τις 15 Ιανουαρίου θα πρέπει να έχουν γίνει και οι κρίσεις των Αρχηγών στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Ένα άλλο θέμα που προκύπτει είναι η παραμονή ή όχι του αναπληρωτή υπουργού Πάνου Ρήγα στο υπουργείο σε περίπτωση που αναλάβει υπουργός ο Ναύαρχος Αποστολάκης, καθώς πολλοί παρατηρούν ότι είναι άκομψο από υφιστάμενός του να τοποθετηθεί μπροστά του έστω και στο πρωτόκολλο.

Αν ισχύσει αυτό το σενάριο, τότε θα έχουμε μάλλον μια ολοκληρωτικά νέα πολιτική ηγεσία στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, η οποία μέσα σε λίγες ώρες θα πρέπει να κρίνει και τους αρχηγούς.

Εκτός κι αν δοθεί κάποιας μορφής παράταση στην προθεσμία για τις κρίσεις των αρχηγών, είτε στους ίδιους οτυς αρχηγούς. Ή εκτός κι αν γίνει το ΚΥΣΕΑ με παρόντα τον αναπληρωτή υπουργό Πάνο Ρήγα και πριν την παραίτηση Αποστολάκη.

Όλα τα σενάρια πάντως είναι ανοικτά και ουδείς μπορεί να προβλέψει με ασφάλεια τι θα συμβεί.