Ναύαρχος Αποστολάκης: Η υπουργοποίηση άναψε τα αίματα στη Βουλή

Ναύαρχος Αποστολάκης: Η υπουργοποίηση άναψε τα αίματα στη Βουλή – Σφοδρή επίθεση Μητσοτάκη σε Τσίπρα – Τι απάντησε ο πρωθυπουργός

Η αναφορά του Κυριάκου Μητσοτάκη πως «ποτέ καμία κυβέρνηση στη Μεταπολίτευση δεν επέλεξε ως υπουργό της εν ενεργεία στρατιωτικό» προκάλεσε έκρηξης στην Αίθουσα της Ολομέλειας.

«Με την εξαίρεση του κ. Χηνοφώτη που όμως πρώτα αποστρατεύθηκε, ύστερα εξελέγη βουλευτής και μετά υπουργοποιήθηκε όχι βέβαια στο υπουργείο άμυνας, ο τελευταίος ήταν ο κ. Σπαντιδάκης που ορκίστηκε αρχηγός του ΓΕΣ την 21η Απριλίου.

Για την πρώτη φορά αριστερά όλα αυτά είναι ψιλά γράμματα» είπε ο κ. Μητσοτάκης με αναφορά στην υπουργοποίηση του ναύαρχου Αποστολάκη προκαλώντας τις έντονες αντιδράσεις των βουλευτών της συμπολίτευσης.

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας του κ. Μητσοτάκη ο πρωθυπουργός ζήτησε το λόγο και για λίγο μια νέα εστία αντιδράσεων φούντωσε στην πτέρυγα της ΔΗΣΥ.

Η βουλευτής Εύη Χριστοφιλοπούλου χτυπούσε τα χέρια της στα έδρανα προκαλώντας διαδοχικές παρατηρήσεις σε έντονο ύφος από τον Πρόεδρο της Βουλής που της τόνισε ότι η Ολομέλεια «δεν είναι αμφιθέατρο».

«Ζήτησα το λόγο μόνο γιατί θεωρώ και θέλω να πιστεύω άθελά του ότι ο κ. Μητσοτάκης υπέπεσε σε ένα κολοσσιαίο ατόπημα» είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Συνέκρινε τον Βαγγέλη Αποστολάκη με τον αρχηγό της χούντας Σπαντιδάκη.

Ζητώ να ανακαλέσει. Δεν σας επιτρέπω να προσβάλλετε έναν άνθρωπο και το δημοκρατικό φρόνημα των Ενόπλων Δυνάμεων».

«Στον πανικό σας προφανώς δεν καταλάβατε αυτό που είπα», ανταπάντησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Είπα ότι καμία κυβέρνηση της μεταπολίτευσης δεν παραβίασε τον άγραφο κανόνα διάκρισης μεταξύ στρατιωτικής και πολιτικής ηγεσίας.

Σέβομαι τον ναύαρχο Αποστολάκη ως αρχηγό ΓΕΕΘΑ αλλά θεωρώ ότι έκανε λάθος που δέχθηκε την πρότασή σας».