Ναύαρχος Αποστολάκης ΓΕΕΘΑ κρίσεις 2018 Στρατηγικός διάλογος Ελλάδας-ΗΠΑ: Σούδα & Κύπρος αιχμή για την άμυνα

Ναύαρχος Αποστολάκης: Αυτό είναι το ΦΕΚ  διορισμού του ως ΥΕΘΑ – Δημοσιεύτηκε το βράδυ της Δευτέρας 14 Ιανουαρίου, λίγη ώρα πριν ορκιστεί υπουργός Εθνικής Άμυνας

Τη λύση της αποστρατείας από το ΚΥΣΕΑ και όχι της παραίτησης επέλεξε τελικά η κυβέρνηση για την υπουργοποίηση του Ευάγγελου Αποστολάκη, καθώς η παραίτηση θα έπαιρνε περισσότερο χρόνο.

Ο σπουδαίος λόγος της αποστρατείας είναι η πρόταση του πρωθυπουργού για διορισμό του στον θώκο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Παράλληλα του απονέμεται ο τίτλος του επίτιμου Αρχηγού ΓΕΕΘΑ.

Ο νέος υπουργός Εθνικής Άμυνας θα ορκίστεί απόψε Δευτέρα 14 Ιανουαρίου στις 19:30 και αύριο το μεσημέρι θα γίνει η τελετή παράδοσης – παραλαβής.

Υπενθυμίζεται ότι και κατά το διάστημα της νοσηλείας του Ευάγγελου Αποστολάκη πέρυσι το καλοκαίρι, ο αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Φλώρος είχε αναλάβει και πάλι τα καθήκοντα του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, όπως ο νόμος ορίζει.

Ναύαρχος Αποστολάκης: Η ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ

Το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Άμυνας, με την απόφαση υπ΄ αρ 1 από 14-1-2019, θέτει σε αυτεπάγγελτη αποστρατεία τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Ναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη ΠΝ, για σπουδαίο λόγο που αφορά στην πρόταση του Πρωθυπουργού για διορισμό του ως Υπουργού Εθνικής Άμυνας, και στον οποίο απονέμει τον τίτλο του Επιτίμου Αρχηγού ΓΕΕΘΑ.

Μέχρι την επιλογή νέου Αρχηγού ΓΕΕΘΑ τα σχετικά καθήκοντα θα ασκεί ο Υπαρχηγός ΓΕΕΘΑ, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Φλώρος.

Δείτε το ΦΕΚ με το οποίο διορίζεται υπουργός Εθνικής Άμυνας