Λοχαγός ζητά άρση της αδικίας για στελέχη Ειδικών Καταστάσεων εξ ΑΣΣΥ – Ανοιχτή επιστολή στην πολιτική ηγεσία

Την άρση της αδικίας που κατά τη γνώμη του συμβαίνει σε στελέχη των Ειδικών Καταστάσεων εξ ΑΣΣΥ ζητά με την επιστολή του ο Λοχαγός Κοντουρης Δημήτριος.

Στην επιστολή του αναφέρει:

Με τoν ερχομό του νέου έτους με την ανοιχτή αυτή επιστολή θα ήθελα να σας υπενθυμίσω, μια αδικία για τα στελέχη των Ειδικών Καταστάσεων εξ ΑΣΣΥ όλων των κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων που πρέπει να αποκατασταθεί.

Οι συγκεκριμένοι Αξιωματικοί απόφοιτοι ΑΣΣΥ που μεταπίπτουν στις κατηγορίες ΕΥ και ΥΓ με την εφαρμογή του Ν 3883 /10, η σταδιοδρομικη τους εξέλιξη σταματά, των μεν πρώτων στο βαθμό του υπλγου των μεν δευτέρων στο βαθμό του λγου.

Εδώ να σημειωθεί ότι οι αξκοι του νόμου 2439/96 συμπληρώνουν καταληκτικό βαθμό ,ενώ οι αξκοι προερχόμενοι από τον Ν. 705/1977 Εθελοντών-Εθελοντρίων δεν περιλαμβάνονται καθόλου στον εν λογω νόμο.

Όπως καταλαβαίνετε λοιπόν υπάρχει σαφής και κατάφωρη αδικία στους συγκεκριμένους αξκους προερχόμενους από ΑΣΣΥ.

Ο νομός λειτουργεί τιμωρητικα προς αυτούς, αισθάνονται μειονεκτικά απέναντι στους υπόλοιπους συναδέρφους τους, και δεν βοηθά στην εξύψωση του ηθικού τους ,αντιθέτως το καταρρακώνει.

Γνωρίζοντας το ενδιαφέρον του Υπουργείου για την αποκατάσταση ανισοτήτων, για το ενδιαφέρον σας προς τα στελέχη, ζητώ για ακόμη μια φορά να επιδείξετε το έμπρακτο ενδιαφέρον σας , για να αρθεί η διαφορετική και άνιση μεταχείριση που δημιούργησε προφανώς άθελα του ο νομοθέτης στα στελέχη ειδικών κατηγοριών εξ ΑΣΣΥ.

Μια τέτοια πρωτοβουλία θα βοηθήσει και θα αποτελέσει κίνητρο αποδοτικότητας για την ευαίσθητη αυτή κατηγορία αξιωματικών .

Καλή χρονιά με υγεία !!!!
Με εκτίμηση
Κοντουρης Δημήτριος
Λοχαγός (ΦΠΖ-ΕΥ)Στείλε μας τις δικές σου απόψεις για στρατιωτικά θέματα που σε απασχολούν στο armyvoicegr@gmail.com