Κρίσεις 2019: Τις επόμενες ημέρες η συνεδρίαση του ΣΑΓΕ

Κρίσεις 2019: Τις επόμενες ημέρες η συνεδρίαση του ΣΑΓΕ που θα αποφασίσει για προαγωγές και τοποθετήσεις στις κενές θέσεις – Τα σενάρια

Συνεδριάζει τις επόμενες ημέρες και πάντως όχι σήμερα κατά πάσα πιθανότητα, σύμφωνα με πληροφορίες του νέο Συμβούλιο Αρχηγών Γενικών Επιτελείων  ΣΑΓΕ το οποίο θα αποφασίσει την αναπλήρωση των θέσεων σε όσους έχουν αποστρατευθεί.

Βεβαίως ουδείς μπορεί να αποκλείσει τίποτα, αλλά φαίνεται ότι δεν υπάρχουν χρονικά περιθώρια σήμερα, εκτός κι αν πάει η συνεδρίαση αργά το βράδυ.

Πιο συγκεκριμένα, μετά την απόφαση του ΣΑΓΕ εκδόθηκαν τα προεδρικά διατάγματα για τις αποστρατείες ανωτάτων αξιωματικών.

Στον Στρατό Ξηράς εκτός από τον απερχόμενο Αρχηγό Αλκιβιάδη Στεφανή αποστρατεύονται και οι:

  • Γενικός Επιθεωρητής Στρατού και  Β’ Υπαρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Νικόλαος Μανούρης
  • Δκτής 1ης ΣΤΡΑΤΙΑΣ Αντιστράτηγος Δημόκριτος Ζερβάκης
  • Δκτής ΑΣΔΥΣ Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Βασιλειάδης

Στην Πολεμική Αεροπορία αποστρατεύεται ο Αντιπτέραρχος (Ι) Χριστόπουλος Νικόλαος – Δημήτριος ο οποίος υπηρετούσε ως επιτελάρχης του ΓΕΕΘΑ.

Το ενδιαφέρον πάντως τώρα στρέφεται στον Στρατό Ξηράς καθώς έχουν ήδη αρχίσει σενάγια για το ποιοι από τους εν ενεργεία αντιστράτηγους θα παραμείνουν και ποιοι υποστράτηγοι θα προαχθούν.

Ιδιαίτερο είναι το ενδιαφέρον στο Πολεμικό Ναυτικό, όπου υπάρχει το «κρητικό λόμπι» που πίεζε για μεγάλες αλλαγές, οι οποίες δεν έγιναν, καθώς δεν αποστρατεύθηκε ο αντιναύαρχος Τσούνης ώστε να προχωρήσουν κάποιοι σε πιο υψηλά αξιωμάτα.

Τώρα οι δυο  θέσεις αντιναυάρχων, αυτή του υπαρχηγού ΓΕΕΘΑ (ή επιτελάρχη ΓΕΕΘΑ) και η άλλη του αρχηγού στόλου είναι το αντικείμενο του πόθου. Οψόμεθα

Δείτε το επίσημο ΦΕΚ με τις αποφάσεις του ΚΥΣΕΑ και τα προεδρικά διατάγματα με τις αποστρατείες

document (23)