Κρίσεις 2019: Η κίνηση του ΑΝΥΕΘΑ Π. Ρήγα που προκάλεσε ψίθυρους – Τι τον συνδέει με συγκεκριμένο Αρχηγό – Τι συζητείται ευρέως στο ΥΠΕΘΑ

Το ρευστό πολιτικό σκηνικό είναι προφανές ότι επηρεάζει και τις επικείμενες κρίσεις 2019 και μάλιστα σε μια συγκυρία που πιέζει ο χρόνος για τις κρίσεις των Αρχηγών των Γενικών Επιτελείων.

Η ημερομηνία που είχε ακουστεί για τις κρίσεις των αρχηγών λίγο πριν ο υπουργός Πάνος Καμμένος αρχίσει τα tweet  για τον ανένδοτο που κήρυξε και πριν συγκαλέσει την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του, ήταν 10 Ιανουαρίου.

Ωστόσο ακόμα και αυτή η ημερομηνία σήμερα είναι στον αέρα, καθώς οι εξελίξεις τρέχουν, δεδομένου ότι αύριο μπαίνει στην Βουλή των Σκοπίων η συζήτηση για τις τροποποιήσεις του συντάγματος και σύντομα η Συμφωνία των Πρεσπών, θα έρθει στην ελληνική Βουλή.

Πολλοί είναι αυτοί που θεωρούν ότι ο Πάνος Καμμένος θα εισηγηθεί στο ΚΥΣΕΑ πριν αποχωρήσει από την κυβέρνηση, το σχήμα των αλλαγών που επιθυμεί.

Εάν αυτό δεν συμβεί λένε, τότε οι αρχηγοί θα παραμείνουν ως έχουν, και οι αλλαγές στην ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων θα πάνε για μετά το καλοκαίρι, οπότε τελειώνει και η θητεία του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Ναυάρχου Αποστολάκη.

Πολλοί βέβαια τον βλέπουν ως υπουργό σε περίπτωση που ο Πάνος Καμμένος αποχωρήσει από την κυβέρνηση.

Είναι γεγονός ότι από την πρώτη ημέρα της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, το κόμμα δεν έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις Ένοπλες Δυνάμεις και προτίμησε να αφήσει αυτό το κομμάτι στον κυβερνητικό εταίρο Πάνο Καμμένο.

Επιπλέον ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ απολαμβάνει της εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού και ενδεχομένως είναι μια αξιόπιστη λύση σε περίπτωση που ο Πάνος Καμμένος αποφασίσει να παραδώσει τα καθήκοντά του.

Αν και πολλοί υποστηρίζουν ότι παρά τον θόρυβο που δημιουργεί, δεν πρόκειται να εγκαταλείψει τόσο γρήγορα τον υπουργικό θώκο.

Σε αυτήτην περίπτωση πάντως, είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα η σημειολογία, καθώς θα παίξει ρόλο στις επικείμενες κρίσεις.

Σε περίπτωση που γίνει κάποια αλλαγή στην ηγεσία των Ενόπων Δυνάμεων, πολλοί είναι αυτοί που εκτιμούν ότι ο εκλεκτός του Πάνου Καμμένου είναι ο Αρχηγός του ΓΕΣ Αλκιβιάδης Στεφανής, ο οποίος ποτέ δεν έκρυψε τις βλέψεις του να ανέβει στο ύπατο αξίωμα των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ωστόσο ψιθύρους έχει προκαλέσει η εμφάνιση του ΑΝΥΕΘΑ Πάνου Ρήγα με τον Αρχηγό ΓΕΑ Χρήστο Χριστοδούλου στην Σαμοθράκη, συνοδέυοντας τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Η Σαμοθράκη δεν έχει κάποιο αεροπορικό ενδιαφέρον κι έτσι η παρουσία του Αρχηγού ΓΕΑ στην τελετή των Θεοφανείων, συνδέθηκε άμεσα με τις επικείμενες κρίσεις.

Σαμοθράκη Αρχηγός ΓΕΑ

Λίγοι ωστόσο είναι αυτοί που γνωρίζουν τις ιδιαίτερες σχέσεις που διατηρεί ο ΑΝΥΕΘΑ Πάνος Ρήγας με τον Αρχηγό ΓΕΑ Χρήστο Χριστοδούλου, μέσω ….Λάρισας.

Λέγεται μάλιστα ότι συζητούν πολύ συχνά για θέματα που άπτονται του υπουργείου και όχι μόνο.

Κατά αυτούς η παρουσία του Αρχηγοού ΓΕΑ στην Σαμοθράκη δεν ήταν έκληξη και μεταφράστηκε ως προτίμηση ΣΥΡΙΖΑ στις επικείμενες κρίσεις.

Βέβαια, επειδή σχεδόν πάντα οι κρίσεις κρύβουν εκπλήξεις και καραμπόλες, ουδείς είναι σε θέση να μπορεί να κάνει προβλέψεις με ασφάλεια.