24 Μαρτίου Μαθητική παρέλαση 2019 - Κλειστοί δρόμοι στην Αθήνα - Τι ώρα θα αρχίσει να κλείνει το κέντρο για την διεξαγωγή της μαθητικής παρέλασης Κλειστοί δρόμοι - Σύνταγμα 25 Ιανουαρίου - Τι ώρα ξεκινούν διαδηλώσεις

Κλειστοί δρόμοι – Σύνταγμα 25 Ιανουαρίου – Τι ώρα ξεκινούν διαδηλώσεις – Κάλεσμα από την  Επιτροπή Αγώνα για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας

Ολοκληρώνεται σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής η ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών με την ψηφοφορία που θα ξεκινήσει στις 14;00 το μεσημέρι.

Αιτία της μετάθεσης της ψηφοφορίας ειναι το πλήθος των βουλευτών που έχουν ζητήσει να λάβουν τον λόγο και να τοποθετηθούν επί της διαδικασίας.

25 Ιανουαρίου Τι ώρα ξεκινούν διαδηλώσεις στην Αθήνα

Έξω από την Βουλή, διοργανώνεται εκ νέου συλλαλητήριο διαμαρτυρίας για την ψήφιση της Συμφωνίας.

Το κάλεσμα σε νέα συγκέντρωση απηύθυνε η Επιτροπή Αγώνα για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας.

Οι διοργανωτές του σημερινού συλλαλητηρίου κάλεσαν τον κόσμο και ιδιαίτερα τους μαθητές, να δώσουν το «παρών» στην πλατεία Συντάγματος στις 12:00 το μεσημέρι της Παρασκευής

προκειμένου «να εκδηλώσουν τη διαμαρτυρία τους για την κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών από την Ελληνική Βουλή».

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ενόψει του νέου συλλαλητηρίου αναμένεται να ανακοινώσει η τροχαία.

Επεισόδια και συλλήψεις χθες και κλειστοί δρόμοι – Σύνταγμα

Ιδιαίτερα εκτεταμένα επεισόδια σημειώθηκαν έξω από τη Βουλή κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας ενάντια στη Συμφωνία των Πρεσπών.

Ομάδα κουκουλοφόρων πέταξαν πέτρες και έριξαν φωτοβολίδες στις διμοιρίες των ΜΑΤ μπροστά από το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη. Οι άνδρες των ΜΑΤ απάντησαν με εκτεταμένη χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης οι ομάδες διαλύθηκαν.

Η αστυνομία προχώρησε σε προσαγωγές ατόμων από διάφορα σημεία της ευρύτερης περιοχής του κέντρου της Αθήνας.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, τα άτομα που έχουν προσαχθεί είχαν επάνω τους διάφορα αντικείμενα και έχουν γίνει περί τις 110 προσαγωγές και 4 συλλήψεις.

Λίγο πριν τις 23:00 άνοιξαν όλοι οι δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας.