Κλειστά σχολεία: Απεργοί εκπαιδευτικοί μπούκαραν στην ΕΡΤ – Διέκοψαν το κεντρικό δελτίο ειδήσεων το βράδυ του Σαββάτου

Μια εντυπωσιακή κίνηση έκαναν απεργοί εκπαιδευτικοί το Σάββατο το βράδυ, εισβάλλοντας στα στούντιο της ΕΡΤ κι ενώ έχουν ανακοινώσει ότι λόγω της απεργίας τα σχολεία την Δευτέρα 14 Ιανουαρίου θα είναι κλειστά.

Η εισβολή ήταν ο τρόπος που επέλεξαν οι εκπαιδευτικοί προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για το νέο σύστημα διορισμού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ακολούθησαν διαπραγματεύσεις για το εάν θα κάνει δηλώσεις στο κανάλι εκπρόσωπος των αναπληρωτών.

Ενώ ο πολιτικός συντάκτης Γιάννης Φασουλάς έδινε το ρεπορτάζ για το παρασκήνιο της συνάντησης Τσίπρα-Καμμένου αύριο το πρωί, άρχισαν να ακούγονται δυνατά βρόντοι, σαν χτυπήματα στην πόρτα.

Οσο κυλούσαν τα δευτερόλεπτα τα χτυπήματα γίνονταν όλο και πιο δυνατά με την Αντριάνα Παρασκευοπούλου να διακόπτη το δελτίο και να πηγαίνει σε εκτάκτως για διαφημίσεις.

Κλειστά σχολεία από την απεργία των δασκάλων

Κλειστά σχολεία σε όλη την Ελλάδα αναμένεται να φέρει η νέα 24ωρη απεργία δακάλων και η τρίωρη στάση εργασίας των καθηγητών την Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2019.

Οι εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης αποφάσισαν χθες να συνεχίσουν τον αγώνα τους, μετά την επεισοδιακή συγκέντρωση στην Αθήνα.

Συγκεκριμένα κλειστά αναμένεται να παραμείνουν πολλά σχολεία και τη Δευτέρα 14 Ιανουαρίου καθώς ΟΛΜΕ και ΔΟΕ, μετά τις σημερινές, προκήρυξαν και νέες κινητοποιήσεις. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει σχετική κοινή ανακοίνωση των δύο Ομοσπονδιών

Τα Δ.Σ. της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ καλούν όλους τους εκπαιδευτικούς σε μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Βουλή τη Δευτέρα και ώρα 15:00, ενάντια στην απόσυρση του νομοσχεδίου για το σύστημα διορισμών-προσλήψεων μόνιμων και αναπληρωτών, «που κλέβει την προϋπηρεσία των συναδέλφων που επί σειρά ετών στηρίζουν με τις ζωές τους το δημόσιο σχολείο».Στείλε μας τις δικές σου απόψεις για στρατιωτικά θέματα που σε απασχολούν στο armyvoicegr@gmail.com