Κρίσεις 2019: Τακτικές Κρίσεις Ταξιάρχων Σωμάτων - Τι αποφάσισε το ΑΣΣ για προαγωγές και αοπστρατείες Ταξιαρχών Σωμάτων Κρίσεις 2019 - Στρατός Ξηράς: Υποστράτηγοι Όπλων ΚΡΙΣΕΙΣ ΚΥΣΕΑ: Μάχη παρασκηνίων για τον επόμενο Αρχηγό ΓΕΕΘΑ

Μάχη παρασκηνίων για τον επόμενο Αρχηγό ΓΕΕΘΑ καθυστερεί την σύγκληση του ΚΥΣΕΑ – Ποια ονόματα παίζουν – Τι ακούγεται

Επιβεβαιώνονται από πολλές πηγές οι πληροφορίες του Armyvoice.gr που λένε πως η καθυστέρηση του ΚΥΣΕΑ οφείλεται στην μάχη χαρακωμάτων που δίνεται στο παρασκήνιο για τον επόμενο Αρχηγό ΓΕΕΘΑ.

Όπως πληροφορούμαστε η νέα ηγεσία προωθεί στο ύπατο αξίωμα των Ενόπλων Δυνάμεων, τον αντιστράτηγο Κωνσταντίνο Φλώρο, ο οποίος είναι ο 8ος στην σειρά αντιστράτηγος στο Ανώτατο Στρατιωτικό Συμβούλιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ: Κρίσεις Ενόπλων Δυνάμεων 2019: Η συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ

Αν αυτό συμβεί τότε θα πρέπει να «φαγωθούν» επτά αντιστράτηγοι για να ανέβει στο ΓΕΕΘΑ ο Κωνσταντίνος Φλώρος, κάτι που ενδέχεται να προκαλέσει αλυσιδωτές αντιδράσεις στο στράτευμα.

Σε μια κρίσιμη στιγμή με πολλές πολιτικές ανακατατάξεις, δεν είναι σίγουρο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιθυμούσε να ανοίξει και νέο μέτωπο αναταράξεων στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Η φιλία που συνδέει τον νέο υπουργό Ευάγγελο Αποστολάκη με τον υπαρχηγό ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνο Φλώρο είναι γνωστή. Επίσης γνωστό είναι ότι ο Ευάγγελος Αποστολάκης δεν προδίδει εύκολα τις φιλίες του κι έτσι δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι δίνει μάχη για να προωθήσει τον αντιστράτηγο Φλώρο.

Ωστόσο η απόφαση για τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ είναι απόφαση της κυβέρνησης και του ΚΥΣΕΑ και δεν είναι η προσωπική επιλογή του εκάστοτε υπουργού.

Για τον λόγο αυτό όπως πληροφορείται το Armyvoice.gr, υπάρχουν αντιρρήσεις από υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς ο αντιστράτηγος Φλώρος δεν έχει ασκήσει διοίκηση σε μεγάλο σχηματισμό.

Η τελευταία φορά που ανέλαβε διοίκηση ήταν το 2012 όταν προήχθη στον βαθμό του Ταξίαρχου και ανέλαβε την 13η ΔΕΕ. Ωστόσο η 13η ΔΕΕ δεν μπορεί να λογισθεί ως μεγάλος σχηματισμός λένε οι αντιδρούντες.

Έκτοτε, από τον βαθμό του Ταξίαρχου δεν έχει μετακινηθεί από τα Επιτελεία και δεν έχει θητεύσει σε Έβρο ή νησιά ως ανώτατος αξιωματικός.

Τον Μάρτιο του 2014 τοποθετήθηκε στο Γενικό Επιτελείο Στρατού, ως Διευθυντής της Διευθύνσεως Επιχειρήσεων (ΓΕΣ/ΔΕΠΙΧ).

Τον Μάρτιο του 2015 προήχθη στον βαθμό του Υποστρατήγου και τοποθετήθηκε στο ΓΕΕΘΑ, ως Διευθυντής του Α΄ Κλάδου (Επιχειρήσεις).

Από τον Φεβρουάριο του 2016 ανέλαβε τον γενικό συντονισμό του Μεταναστευτικού – Προσφυγικού θέματος από πλευράς του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας.

Τον Ιανουάριου του 2017, κατόπιν αποφάσεως του ΚΥΣΕΑ, ανέλαβε τα καθήκοντα του Επιτελάρχη του ΓΕΕΘΑ.

Τον Μάρτιο του 2017, προήχθη στο βαθμό του Αντιστρατήγου και κατόπιν αποφάσεως του ΚΥΣΕΑ, ανέλαβε τα καθήκοντα του Υπαρχηγού του ΓΕΕΘΑ.

Ένα επιπλέον επιχείρημα από αυτά που προβάλλουν όσοι δεν συμφωνούν με την πρόταση του ΥΕΘΑ, είναι ότι η σειρά στο ΓΕΕΘΑ είναι της Αεροπορίας. Και υπό αυτή την έννοια προτείνουν τον Αρχηγό ΓΕΑ, τον οποίο συνδέει στενή φιλία με τον αναπληρωτή υπουργό Πάνο Ρήγα.

Τέλος, και ο αρχηγός ΓΕΣ Αλκιβιάδης Στεφανής πιέζει και παραμένει ένας εκ των διεκδικητών.