Φρεγάτα κατέσχεσε 3,1 τόνους χασίς στην  Αραβική θάλασσα – Το φορτίο εντοπίστηκε η HMAS Ballarat Αυστραλίας σε αλιευτικό σκάφος 

Μέλη του πληρώματος πολεμικού πλοίου της Αυστραλίας κατέσχεσαν τρεις και πλέον τόνους χασίς, αξίας περίπου 155 εκατομμυρίων αυστραλιανών δολαρίων (σχεδόν 98 εκατ. ευρώ) κατά τη διάρκεια ελέγχου αλιευτικού σκάφους στην Αραβική Θάλασσα, ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας στο Σίδνεϊ.

Το πλήρωμα της φρεγάτας HMAS Ballarat βρήκαν 3,1 τόνους του ναρκωτικού όταν επιβιβάστηκαν σε ντόου — αραβικό καΐκι — για έλεγχο το βράδυ της 8ης Ιανουαρίου στα διεθνή ύδατα, όπου το πλοίο παίρνει μέρος σε μια αποστολή για την ασφάλεια της Μέσης Ανατολής, στην οποία συμμετέχουν σκάφη από 33 κράτη.

Ο πλοίαρχος Πολ Τζόνσον, ο διοικητής της φρεγάτας HMAS Ballarat, ανέφερε ότι οι άνδρες του βρήκαν τα ναρκωτικά κρυμμένα σε κοίλα σημεία στο κύτος του αλιευτικού.

 

«Η κατάσχεση αντανακλά το γεγονός ότι συνεχίζεται η εμπορία παράνομων ναρκωτικών ουσιών, που δυνητικά μπορεί να αποτελέσει πηγή χρηματοδότησης τρομοκρατικών οργανώσεων σε όλη την περιοχή», ανέφερε ο πλοίαρχος Τζόνσον, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Πρόκειται για την έκτη κατάσχεση μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών από τη διεθνή ναυτική δύναμη σε έξι εβδομάδες και την τρίτη που κάνουν οι άνδρες της Ballarat από τον Νοέμβριο. Τα ναρκωτικά καταστράφηκαν.

Τα Χριστούγεννα, η φρεγάτα αυτή του Πολεμικού Ναυτικού της Αυστραλίας κατέσχεσε πάνω από 900 κιλά ηρωίνης, αξίας 279 εκατομμυρίων αυστραλιανών δολαρίων (σχεδόν 176 εκατ. ευρώ) κατά τη διάρκεια ελέγχων σε δύο ντόου.

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕΣτείλε μας τις δικές σου απόψεις για στρατιωτικά θέματα που σε απασχολούν στο armyvoicegr@gmail.com