Επίδομα θέρμανσης 2019: Οι δικαιούχοι – Πώς κάνετε αίτηση στο taxisnet – Η εφαρμογή άνοιξε ήδη – Τα ποσά και η ημερομηνίες καταβολής αναλυτικά

Η ηλεκτρονική εφαρμογή του συστήματος TAXIS για το επίδομα θέρμανσης 2019 έχει ανοίξει προκειμένου οι δικαιούχοι να υποβάλουν τις αιτήσεις τους για τη χειμερινή περίοδο 2018 – 2019.

Προσοχή: Για τις αιτήσεις που θα γίνουν έως και τις 15 Ιανουαρίου και θα λάβουν έγκριση, η πληρωμή θα γίνει στις 15 Φεβρουαρίου, ενώ για τις αιτήσεις που θα υποβληθούν από 16 Ιανουαρίου έως και 31 Μάϊου, η πληρωμή θα γίνει τον… Ιούνιο.

Αν κάποια αίτηση για το επίδομα θέρμανσης 2019 δεν γίνει δεκτή, δίνεται το δικαίωμα στον αιτούντα να υποβάλει αίτηση για επανεξέταση έως και τις 15 Ιουλίου και στην περίπτωση που διαπιστωθεί ότι ο αιτών είναι δικαιούχος, θα λάβει το επίδομα για την επόμενη χειμερινή περίοδο, τον Οκτώβριο δηλαδή του 2019.

Το ποσό για το επίδομα θέρμανσης 2019 υπολογίζεται σε 0,16 ευρώ ανά λίτρο.

Σε σχέση με τα περιουσιακά στοιχεία το ποσό που λαμβάνεται υπόψη είναι οι 130 χιλιάδες ευρώ για τους άγαμους και οι 250 χιλιάδες ευρώ για τους έγγαμους και τις μονογονεϊκές οικογένειες.

Δικαιούχοι για επίδομα θέρμανσης 2019 είναι όσοι έχουν εήσιο συνολικό οικογενειακό εισόδημα 12.000 ευρώ για άγαμο, 20.000 ευρώ για έγγαμο και 22.000 ευρώ για μονογονεϊκές οικογένειες, το οποίο προσαυξάνεται κατά 2.000 ευρώ για κάθε τέκνο.

Πιο συγκεκριμένα, με βάση την υπουργική απόφαση:

Δικαιούχοι του επιδόματος είναι τα φυσικά πρόσωπα που έχουν:

Ετήσιο συνολικό οικογενειακό εισόδημα 12.000 ευρώ για άγαμο, 20.000 ευρώ για έγγαμο και 22.000 ευρώ για μονογονεϊκές οικογένειες, το οποίο προσαυξάνεται κατά 2.000 ευρώ για κάθε τέκνο.

Ακίνητη περιουσία, η αξία της οποίας δεν υπερβαίνει το ποσό των 130.000 ευρώ για τους άγαμους και το ποσό των 250.000 ευρώ για τους έγγαμους και τις μονογονεϊκές οικογένειες.
Κλιματικές ζώνες:

ΖΩΝΗ Α: Γρεβενών, Δράμας, Έβρου, Ευρυτανίας, Ιωαννίνων, Καστοριάς, Κοζάνης, Σερρών, Φλώρινας. Στη συγκεκριμένη ζώνη η ανώτατη κατανάλωση λίτρων πετρελαίου θέρμανσης ανά τετραγωνικό ορίσθηκε στα 25 λίτρα.

ΖΩΝΗ Β: Αρκαδίας, Ημαθίας, Θεσσαλονίκης, Καβάλας, Καρδίτσας, Κιλκίς, Λάρισας, Μαγνησίας, Ξάνθης, Πέλλας, Πιερίας, Ροδόπης, Τρικάλων, Χαλκιδικής. Στη συγκεκριμένη ζώνη η ανώτατη κατανάλωση λίτρων πετρελαίου θέρμανσης ανά τετραγωνικό ορίσθηκε στα 15 λίτρα.

ΖΩΝΗ Γ: Αιτωλοακαρνανίας, Άρτας, Αττικής (εκτός Κυθήρων και νησιών Σαρωνικού), Αχαΐας, Βοιωτίας, Ευβοίας, Ηλείας, Θεσπρωτίας, Κέρκυρας, Κορινθίας, Μυτιλήνης, Λευκάδας, Πρέβεζας, Φθιώτιδας, Φωκίδας, Χίου. Στη συγκεκριμένη ζώνη η ανώτατη κατανάλωση λίτρων πετρελαίου θέρμανσης ανά τετραγωνικό ορίσθηκε στα 8 λίτρα.

ΖΩΝΗ Δ: Αργολίδας, Δωδεκανήσου, Ζακύνθου, Ηρακλείου, Κυκλάδων, Λασιθίου, Μεσσηνίας, Λακωνίας, Κεφαλληνίας και Ιθάκης, Κυθήρων και νησιών Σαρωνικού, Ρεθύμνου, Σάμου, Χανίων. Στη συγκεκριμένη ζώνη η ανώτατη κατανάλωση λίτρων πετρελαίου θέρμανσης ανά τετραγωνικό ορίσθηκε στα 5 λίτρα.

Σημειώνεται ότι όσοι Δήμοι χαρακτηρίζονται ως ορεινοί εντάσσονται στην αμέσως ανώτερη κλιματική ζώνη από αυτήν του νομού στον οποίον βρίσκονται.

«Οι ΗΠΑ μπορούν να ανατρέψουν τα σχέδια Ερντογάν»