Κρήτη Αποστολάκης 25η Μαρτίου: Ημερήσια Διαταγή ΥΕΘΑ Ευάγγελου Αποστολάκη Υπουργείο Εθνικής Άμυνας για Μακεδονία Ξακουστή και Αλεξιπτωτιστή Επίδομα στέγασης 2019: Οι στρατιωτικοί

Επίδομα στέγασης 2019 – Επίδομα ενοικίου 2019: Οι στρατιωτικοί το χάνουν ο ΥΕΘΑ δεν απαντά επί της ουσίας – Με μια γενικόλογη απάντηση αποφεύγει να τοποθετηθεί με αποτέλεσμα η απώλειά του να είναι βέβαιη

Απάντηση «άλλα λόγια να αγαπιόμαστε» έδωσε στην Βουλή ο νέος υπουργός Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης για στο φλέγον θέμα των στρατιωτικών, οι οποίοι ενώ έχουν τα ουσιαστικά κριτήρια να λάβουν το επίδομα ενοικίου, εντούτοις το χάνουν από μια αβλεψία του νόμου.

Ανάμεσα στα κριτήρια που προσδιορίζουν το εισόδημα είναι και το επιτόκιο στις τράπεζες, καθώς δεν μπορούν  να έχουν άμεση πρόσβαση στους τραπεζικούς λογαριασμούς.

Ωστόσο το επιτόκιο καταθέσεων για τους στρατιωτικούς που έχουν λογαριασμό στην Πειραιώς, είναι αυξημένο, μετά απο συμφωνία με την τράπεζα.

Αυτό η εφορία το εκλαμβάνει ως αυξημένο εισόδημα, θεωρώντας ότι όσο μεγαλύτερο το επιτόκιο, τόσο μεγαλύτερο «κομπόδεμα» έχει ο καταθέτης.

Το αποτέλεσμα είναι ότι ενώ οι στρατιωτικοί που είναι χαμηλόβαθμοι να πληρούν όλα τα κριτήρια για να πάρουν το επίδομα ενοικίου 2019 – επίδομα στέγασης 2019, το χάνουν επειδή η εφορία τους θεωρεί πλούσιους!

Το πρόβλημα εντόπισε η ΠΟΕΣ και έχει καταθέσει πρόταση προς την ηγεσία ώστε να αρθεί η αδικία.

Την πρόταση αυτή κατέθεσε και ο Βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος με ερώτησή του προς τον υπουργό Εθνικής Άμυνας και ζητά την άρση της αδικίας.

Η απάντηση του υπουργού ωστόσο είναι ιδιαίτερα απογοητευτική. Δεν απαντά επί της ουσίας, αλλά με γενικόλογα ευχολόγια περί διακρούς μέριμνας του προσωπικού.

Την μέριμνα αυτή τώρα καλείται να αποδείξει στην πράξη, εισηγούμενος τροποποίηση ώστε να διορθωθεί η αβλεψία του νόμου που εξαιρεί τους στρατιωτικούς, οι οποίοι είναι οικονομικά ασθενέστεροι, να λάβουν όπως οι άλλοι πολίτες το επίδομα ενοικίου 2019.

Μαθαίνουμε ότι η πρόταση θα επανυποβληθεί κι ελπίζουμε να γίνει έγκαιρα παρέμβαση για να μην χαθεί το επίδομα.

Δείτε την απάντηση και κρίνετε:

Covid19: Έχει ατομική ευθύνη ο ΥΕΘΑ ή ...YOLO; click