ΕΜΥ – Καιρός – Έκτακτο Δελτίο – Επιδείνωση από αύριο 23 Ιανουαρίου με καταιγίδες και χαλάζι και θυελλώδεις νότιους ανέμους που η έντασή τους θα φτάνει τα 8 μποφόρ

Ραγδαία επιδείνωση του καιρού αναμένεται από αύριο Τετάρτη, κύρια χαρακτηριστικά της οποία θα είναι οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες και οι πολύ ισχυροί άνεμοι.

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού εξέδωσε η ΕΜΥ, για αύριο Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2019.

23 Ιανουαρίου: Επιδείνωση με καταιγίδες και χαλάζι και θυελώδεις ανέμους

Σύμφωνα με τις προβλέψεις της ΕΜΥ αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που πιθανώς θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις, και θυελλώδεις άνεμοι που η ένταση τους θα φθάνει τα 8 μποφόρ.

Αναλυτικά, από την κακοκαιρία πρώτα θα επηρεαστούν τα νησια του ιονιου, η Ήπειρος, η δυτική Στερεά, σταδιακά η δυτική Πελοπόννησος, από τις απογευματινές ώρες τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και κατά τη διάρκεια της νύχτας η υπόλοιπη Πελοπόννησος, η κεντρική και ανατολική Μακεδονία, η Θράκη και τα Δωδεκάνησα.

Καιρός:  το έκτακτο δελτίο που εκδόθηκε από την ΕΜΥ:

ΕΜΥ Καιρός Τέταρτη 23 Ιανουαρίου – Έκτακτο δελτίο

τα νησιά του ιονίου, η ήπειρος, η δυτική στέρεα, σταδιακά η δυτική Πελοπόννησος, από τις απογευματινές ώρες τα νησιά του ανατολικού αιγαίου και κατά τη διάρκεια της νύχτας η υπόλοιπη Πελοπόννησος, η κεντρική και ανατολική Μακεδονία, η Θράκη και τα Δωδεκάνησα. Στη δυτική Ελλάδα τη νύχτα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

ΕΜΥ Καιρός Πέμπτη 24 Ιανουαρίου

Τις πρωινές ώρες η κεντρική και ανατολική Μακεδονία, η Θράκη και μέχρι το μεσημέρι τα νησιά του ανατολικού αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Εκ νέου από τις απογευματινές ώρες τα νησιά του ιονίου, η ήπειρος και η δυτική στέρεα (κυρίως στα παραθαλάσσια), καθώς και η δυτική και νοτιά Πελοπόννησος.

ΕΜΥ Καιρός Παρασκευή 25 Ιανουαρίου

Αρχικά η δυτική Ελλάδα, με βαθμιαία επέκταση στην ανατολική χωρά.

Την Τέταρτη (23-01-2019) και την Παρασκευή (25-01-2019) ο καιρός θα έχει και χιονοπτώσεις πρόσκαιρα πυκνές, θα σημειωθούν στα ορεινά και ημιορεινά της ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας.