Ελλάδα και Τουρκία συνεργάστηκαν και εντόπισαν 1 εκ ναρκωτικά χάπια – Η συνεργασία κυριαρχεί στα πρωτοσέλιδα της γειτονικής χώρας


Το να συνεργάζεσαι με αυτόν που εσχάτως θεωρείς εχθρό δεν είναι και λίγο. Ο τουρκικός Τύπος δίνει ιδιαίτερη έμφαση στο γεγονός ότι Έλληνες και Τούρκοι αστυνομικοί συνεργάστηκαν και οδηγήθηκαν στον εντοπισμό μιας τεράστιας ποσότητας ναρκωτικών ουσιών στο λιμάνι του Πειραιά.

Σε 1 εκατομμύριο ανέρχονται τα δισκία του συνθετικού ναρκωτικού captagon που έχουν ανιχνευτεί και κατασχεθεί έως τώρα σε κοντέϊνερ με ράβδους μολύβδου

Το φορτίο εντοπίστηκε από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής, μετά από συνεργασία με την ομόλογη τουρκική υπηρεσία, στην περιοχή του Ικονίου Περάματος.

Το κοντέϊνερ ελέγχθηκε με τη συνδρομή, κατά περίπτωση, του Λιμενικού Σώματος, των τελωνειακών Αρχών και του ΣΔΟΕ.

Σύμφωνα με την αστυνομία, τα συνθετικά ναρκωτικά προορίζονταν, μέσω παραπλανητικών θαλασσίων οδών, για χώρες της Μέσης Ανατολής.

Η μεταφορά του κοντέϊνερ ξεκίνησε, μέσω θαλάσσης, στις 15 Δεκεμβρίου 2018, με εταιρεία διεθνών μεταφορών, από την Λατάκεια Συρίας, με προορισμό την Κροατία και ενδιάμεσο σταθμό το λιμάνι του Πειραιά.

Στον έλεγχο που πραγματοποιήθηκε, στο Ικόνιο Περάματος, βρέθηκαν -κατανεμημένες σε 24 παλέτες- 544 ράβδοι μολύβδου, μέσα στις οποίες είχε τοποθετηθεί μεγάλη ποσότητα συνθετικών ναρκωτικών.

Σημειώνεται, ότι έως τώρα έχει ελεγχθεί το 1/3 των ράβδων.

Πρόκειται για κατασκευές ειδικής χρήσης, οι οποίες χρησιμοποιούνται με σκοπό την απόκρυψη των ναρκωτικών.

Είναι γνωστό ότι η χημική σύσταση του μολύβδου προκαλεί δυσχέρειες στον εντοπισμό τους μέσω συσκευών ηλεκτρονικής απεικόνισης (X-RAYS), ενώ παράλληλα φέρει μεγάλο βαθμό δυσκολίας στη διάνοιξή του.

Οι έρευνες για την υπόθεση συνεχίζονται σε συνεργασία των ελληνικών Αρχών με αντίστοιχες της Τουρκίας και της Κροατίας.

 

ΕΥΠΕΙΘΩΣ ΑΝΑΦΕΡΩ 2 Ιουνίου: Φάκελλος ΕΜΘ