Αποστολάκης σε Ακάρ: Κόκκινη γραμμή είναι το διεθνές δίκαιο – Αυτό το μήνυμα στέλνει ο νέος ΥΕΘΑ στον Τούρκο ομόλογό του την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων του

Απευθυνόμενος στα στελέχη, τα χαρακτήρισε ως «το μεγαλύτερο πλεονέκτημά μας, έναν ανεκτίμητο πολλαπλαστιαστή ισχύος» και τα κάλεσε να συνεχίσουν το δρόμο της ευθύνης, με το ίδιο σθένος και με το κεφάλι ψηλά.

Αυτά είπε μεταξύ άλλων ο νέος υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης κατά την τελετή παραλαβής των καθηκόντων του από τον απερχόμενο υπουργό Πάνο Καμμένο.

Πρόκληση Ακάρ

Νωρίτερα σήμερα ο Τούρκος υπουργός Άμυνας «υποδέχθηκε» τον Έλληνα ομόλογό οτυ με μια προκλητική ανάρτηση στο Twitter.

H φωτογραφία που από μόνη της αποτελεί πρόκληση καθώς εμφανίζει το Barbaros συνοδεία πολεμικών συνεχίζει τις έρευνες στην Ανατολική Μεσόγειο.

Βάσει της NAVTEX που έχει εκδώσει η Τουρκία ξεκινάει από σήμερα και θα συνεχίσει για τρεις ημέρες να κάνει έρευνες σε μια περιοχή που περιλαμβάνει τόσο μέρος της ελληνικής υφαλοκρηπίδας όσο και μέρος της ΑΟΖ της Κύπρου.

Αποστολάκης: Παρέλαβε καθήκοντα

H Τελετή Παράδοσης – Παραλαβής πραγματοποιήθηκε στις 15 Ιανουαρίου 2019 το πρωί – Ο Ευάγγελος Αποστολάκης παρέλαβε κι επισήμως καθήκοντα

Μέσα σε κλίμα συγκίνησης ο απερχόμενος υπουργός Πάνος Καμμένος παρέδωσε τα καθήκοντά του στον -ουσιαστικά- στενό του συνεργάτη τα τελευταία τρία χρόνια και επίτιμο – πλέον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Ευάγγελο Αποστολάκη.

Δείτε τις πρώτες – ανεπίσημες- φωτογραφίες που εξασφάλισε το Armyvoice.gr.

Κατά τη διάρκεια της τελετής ζεύγος μαχητικών αεροσκαφών έκανε χαμηλή διέλευση πάνω από τον χώρο της τελετής.

Παραδίδοντας, ο Πάνος Καμμένος έκανε απολογισμό του έργου του.