Αποστολάκης: Η πρώτη συνάντηση με διπλωμάτη ήταν ο Αμερικανός πρέσβης Τζέφρι Πάιατ. Συζήτησαν για τη συνεργασία των δυο χωρών και την τουρκική προκλητικότητα

Την πρώτη του επίσημη συνάντηση με διπλωμάτη επέλεξε να κάνει με τον Αμερικανό πρέσβη Τζέφρι Πάιατ ο νέος υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης.

Και φυσικά η επιλογή αυτή δεν είναι διόλου τυχαία, καθώς ήδη από την θέση του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ είχε λάβει μέρος στις συνομιλίες για τον στρατηγικό διάλογο Ελλάδας – ΗΠΑ, τον οποίο τώρα καλείται να ενδυναμώσει από την θέση του υπουργού άμυνας.

Τι αναφέρει η ανακοίνωση του ΥΠΕΘΑ:

O Υπουργός Εθνικής Άμυνας (ΥΕΘΑ) Ευάγγελος Αποστολάκης, την Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2019, συναντήθηκε με τον Πρέσβυ των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, Geoffrey R. Pyatt.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν τα αποτελέσματα του τομέα Άμυνας και Ασφάλειας του πρόσφατου στρατηγικού διαλόγου των δύο χωρών που πραγματοποιήθηκε στις ΗΠΑ καθώς και θέματα που αφορούν στο πλαίσιο της αμυντικής συνεργασίας σε διμερές και συμμαχικό επίπεδο.

Ο ΥΕΘΑ έκανε ειδική μνεία στον Geoffrey R. Pyatt για τη συνεχή παραβατική συμπεριφορά που επιδεικνύει η Τουρκία στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο η οποία αντιμετωπίζεται με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα από τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις.

«Οι ΗΠΑ μπορούν να ανατρέψουν τα σχέδια Ερντογάν»