Αποστολάκης Ο Άγ(ρ)ιος πόλεμος στη Σαντορίνη ερώτηση στη Βουλή για Αποστολάκη

Αποστολάκης: Είμαι στρατιώτης! – Οι πρώτες δηλώσεις του νέου υπουργού άμυνας έγιναν με τη στολή, καθώς ακόμα δεν έχει εκδοθεί η απόφαση του ΚΥΣΕΑ

Τις πρώτες του δηλώσεις έπειτα από την ανακοίνωση της νέας του θέσης ως υπουργός Εθνικής Άμυνας έκανε το μεσημέρι της Δευτέρας ο Ευάγγελος Αποστολάκης, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «προσβλέπω τη συνεργασία όλων των πολιτικών κομμάτων για το καλό της πατρίδας».

Ο νέος υπουργός Άμυνας περιέγραψε την κατάσταση ως «περίεργη» και κάλεσε για ενότητα και συνεργασία όλους του φορείς πολιτικούς και μη.

«Θα αναλάβω τη θέση του υπουργού Άμυνας γιατί έχω μάθει να υπηρετώ το καθήκον, είμαι στρατιώτης και έχω συνηθίσει να αναλαμβάνω τη ευθύνη όσο βαριά και αν είναι.

Θεωρώ εξαιρετική τιμή την πρόταση που μου έκανε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Θα συνεχίσω να υπηρετώ το καθήκον που αναλαμβάνω, μακριά από πολική και κόμματα», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι είναι σε διαδικασία έκδοσης τα προεδρικά διατάγματα και το ΚΥΣΕΑ για την αποστράτευσή του και ακολουθούν οι κρίσεις στην ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων.