Απεργία ΑΔΕΔΥ – Απεργία δασκάλων – Κλειστά σχολεία σήμερα 17 Ιανουαρίου 2019, λόγω των κινητοποιήσεων – 24ωρη απεργία ΠΟΕΔΗΝ

Απεργία ΑΔΕΔΥ: Σύμφωνα με ανακοίνωσή της, η ΑΔΕΔΥ προκήρυξε την 24ωρη απεργία, στηρίζοντας την απόφαση για νέες κινητοποιήσεις της ΟΛΜΕ και της ΔΟΕ, αλλά και τη μαζική συμμετοχή των εκπαιδευτικών στις απεργίες και τα συλλαλητήρια της 11ης και της 14ης Ιανουαρίου.

Οι εκπαιδευτικοί διαμαρτύρονται, καθώς, σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν έως τώρα για το νέο σύστημα διορισμών, το 50% της μοριοδότησης θα προκύπτει από το πτυχίο τους και την προϋπηρεσία και το άλλο 50% από την κατοχή ακαδημαϊκών τίτλων.

Με αυτόν τον τρόπο θεωρούν ότι υποβαθμίζεται το πτυχίο τους και, παράλληλα, τους «αναγκάζει σε περαιτέρω τίτλους σπουδών και κατά συνέπεια σε επιπλέον έξοδα».

Απεργία δασκάλων κλειστά σχολεία

Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ καλούν όλους τους εκπαιδευτικούς σε δυναμική συνέχιση του αγώνα μέχρι την απόσυρση του νομοσχεδίου για το σύστημα διορισμών – προσλήψεων μόνιμων και αναπληρωτών που κλέβει την προϋπηρεσία των συναδέλφων που επί σειρά ετών στηρίζουν με τις ζωές τους το δημόσιο σχολείο.

Κηρύσσουν 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση για τη ΔΟΕ την ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου (σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας σήμερα Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2019),

και 3ωρη στάση εργασίας για την ΟΛΜΕ (11:00 – 14:00 για τον πρωϊνό, 14.00 – 17.00 για τον απογευματινό και τις 3 πρώτες ώρες για τον εσπερινό κύκλο) με τη δυνατότητα επιπλέον κήρυξης 3ωρης στάσης από τις ΕΛΜΕ για τη διευκόλυνση της συμμετοχής των συναδέλφων.

Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι αναπληρωτές καθηγητές, σωματεία φοιτητών και μαθητές θα συγκεντρωθούν στις 10.00 το πρωί, στα Προπύλαια και θα ακολουθήσει πορεία προς στην Βουλή.

 

«Οι ΗΠΑ μπορούν να ανατρέψουν τα σχέδια Ερντογάν»