ΑΝΕΛ Σγουρίδης Αναβλήθηκε η Κ.Ο. των ΑΝΕΛ

 ΑΝΕΛ: Ελάχιστοι βουλευτές ακολουθούν τον Πάνο Καμμένο – Ποιοι είναι – Πότε ορκίζεται ο Ναύαρχος Αποστολάκης

Χωρίς κοινοβουλευτική ομάδα μένει ο Πάνος Καμμένος μετά την απόφασή του να καταψηφίσει την ψήφο εμπιστοσύνης.

Το είπε ο ίδιος όταν παραδέχθηκε στην συνέντευξη τύπου ότι μόνο ο εκείνος, η Μαρία Κόλλια – Τσαρουχά και ο Κώστας Κατσίκης θα καταψηφίσουν την ψήφο εμπιστοσύνης.

Τώρα αυτό που ελπίζει είναι να ενταχθούν στους ΑΝΕΛ κάποιοι από τους ανένταχτους βουλευτές, όπως ο Νίκος Νικολόπουλος και ο Δημήτρης Καμμένος προκειμένου να διατηρήσει την κομματική του οντότητα.

“Όσοι μείνουμε δεν θα δώσουμε ψήφο εμπιστοσύνης γιατί έτσι θα στηρίζαμε την συμφωνία των Πρεσπών” είπε στην αρχική του τοποθέτηση ενώ πρόσθεσε ότι αύριο θα παραιτηθούν από υπουργοί ο ίδιος, η Μαρία Κόλλια – Τσαρουχά και ο Νίκος Μαυραγάνης.

Ο πρώην υπουργός Άμυνας και πρόεδρος των ΑΝΕΛ έδειξε ξεκάθαρα στην δυσαρέσκεια του για την στάση που κρατάει η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά και ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βασίλης Κόκκαλης καθώς και οι δυο βρίσκονται στην Κίνα.

Να σημειωθεί ότι στην ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, οι δυο υπουργοί μπορούν να ψηφίσουν με επιστολική ψήφο και να καταγραφεί ως νόμιμη καθώς επισήμως επιστρέφουν στις 18 Ιανουαρίου, όταν δηλαδή θα έχει τελειώσει η διαδικασία.

Αυτόν που προσπάθησε συναισθηματικά να επηρεάσει ο πρώην υπουργός είναι ο Κώστας Ζουράρις ο οποίος όπως είναι γνωστό έχει πει ότι δεν θα ρίξει την κυβέρνηση αλλά δεν θα ψηφίσει την συμφωνία των Πρεσπών.

Με βάση τις μέχρι τώρα πληροφορίες ο πρωθυπουργός αναμένεται να πάρει την ψήφο εμπιστοσύνης καθώς η Έλενα Κουντουρά, ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος, ο Βασίλης Κόκκαλης, ο Κώστας Ζουράρις, η Κατερίνα Παπακώστα και ο Σπύρος Δανέλλης θα δώσουν την θετική τους ψήφο στον Αλέξη Τσίπρα.

Πρόβλημα υπάρχει με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Μιχελογιαννάκη, ο οποίος θα εγχειριστεί αυτή την εβδομάδα και άρα κανείς δεν ξέρει πως θα πάει να ψηφίσει.

Μετά απ’ όλες αυτές τις τοποθετήσεις του προέδρου των ΑΝΕΛ και την θέση του ότι όποιος ψηφίσει υπέρ της ψήφου εμπιστοσύνης θα διαγραφεί,

όλα δείχνουν ότι τις επόμενες ημέρες ο πρώην συνεργάτης του πρωθυπουργού θα αναγκαστεί να διαγράψει τουλάχιστον τέσσερα (Παπαχριστόπουλο, Κουντουρά, Κόκκαλη και Χρυσοβελώνη) στελέχη του κόμματος του.

Ναύαρχος Αποστολάκης: Πότε θα γίνει η ορκομωσία

Με βάση λοιπόν την διαδικασία που θα ακολουθηθεί αύριο αναμένεται να παραιτηθεί επισήμως ο Πάνος Καμμένος και να τοποθετηθεί ο Ευάγγελος Αποστολάκης.

Η ορκωμοσία του δεν αποκλείεται να γίνει αύριο το απόγευμα ή την Τρίτη το πρωί.

Την Τρίτη ξεκινάει και η συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης που αναμένεται να ολοκληρωθεί την Πέμπτη το βράδυ.

Την επομένη, δηλαδή την Παρασκευή, το πρωί ο πρωθυπουργός θα καταθέσει για συζήτηση την συμφωνία των Πρεσπών η οποία θα συζητηθεί σε τρεις συνεδριάσεις.

Κανείς δεν γνωρίζει εάν αυτές οι συνεδριάσεις θα διαρκέσουν τρεις μέρες ή μιάμιση μέρα καθώς η κυβέρνηση μπορεί εάν θέλει να ορίσει την δυο συζητήσεις σε μια μέρα και άλλη μία την επόμενη.

Όπως να έχουν τα πράγματα το αργότερο την ερχόμενη Δευτέρα με Τρίτη η συμφωνία των Πρεσπών θα περάσει από την ελληνική Βουλή.