Αναβάθμιση F-16 σήμερα η κρίσιμη συζήτηση στη Βουλή για τα αντισταθμιστικά – Ο Αμερικανός πρέσβης χθες ξαφνική επίσκεψη στο ΥΠΕΘΑ

Την πόρτα του υπουργείου Εθνικής Άμυνας πέρασε εκτάκτως χθες το μεσημέρι λίγο πριν τις 15:00 ο Αμερικανός πρέσβης Τζέφρι Πάιατ, συνοδευόμενος από τον Ακόλουθο Άμυνας των ΗΠΑ.

Η επίσκεψη ήταν ξαφνική και το χαρακτηριστικό της είναι ότι δεν μπήκε από την πύλη των ανωτάτων όπως γίνεται στις επίσημες επισκέψεις, αλλά από την κεντρική πύλη της Μεσογείων όπως όλος ο κόσμος που εργάζεται ή επισκέπτεται το κτίριο.

Η αιφνιδιαστική επίσκεψη σύμφωνα με πληροφορίες συνδέεται με την σημερινή συζήτηση στη Βουλή για την αναβάθμιση των F-16 και τα αντισταθμιστικά ωφελήματα ύψους άνω των 230.000.000 ευρώ που προβλέπονται σε τροπολογία που έφερε ο Πάνος Καμμένος στην Βουλή, αλλά τελικά αποσύρθηκε για συζήτηση στις Επιτροπές.

Αναβάθμιση F-16: Η συζήτηση στη Βουλή

Η κοινή συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής ‘Αμυνας- Εξωτερικών Υποθέσεων και της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής Εξοπλιστικών Προγραμμάτων και Συμβάσεων ξεκινάει σήμερα στις 10 το πρωί.

Ο Πάνος Καμμένος έχει καλέσει εκπροσώπους της διοίκησης της ΕΑΒ και των εργαζομώνων στην εταιρία, εκπαοσώπου του ΣΕΚΠΥ και της ΕΕΛΕΑΑ, ενώ η τροπολογία, προκειμένου να υποστηρίξουν την τροπολογία.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έχουν ζητήσει λεπτομέρειες στο πώςθα μοιραστούν τα 230.000.000 που προβλέπεται να διανείμει η Lockheed Martin σε εταιρίες που θα αναλάβουν να υλοποιήσουν τα αντισταθμιστικά ωφελήματα, τα οποία όμως δεν τα ονομάζουν αντισταθμιστικά, αφού ο πρωθυπουργός είχε δεσμευτεί ότι δεν θα υπάρχουν.

Η τροπολογία αναμένεται να τεθεί σε ονομαστική ψηφοφορία στην Ολομέλεια της Βουλής τη Δευτέρα 14 Ιανουαρίου.Στείλε μας τις δικές σου απόψεις για στρατιωτικά θέματα που σε απασχολούν στο armyvoicegr@gmail.com