Αναδρομικά συνταξιούχων: Πώς θα διεκδικήσετε έως και 500€ το μήνα, σε Δημόσιο, ΔΕΚΟ, ΙΚΑ, ΟΑΕΕ και ΤΕΒΕ! Τι πρέπει να κάνετε μετά την επανυπολογισμό

Αναδρομικά ποσά από τις συντάξεις που λαμβάνουν μετά τον επανυπολογισμό μπορούν να διεκδικήσουν οι συνταξιούχοι σε Δημόσιο, ΔΕΚΟ, ΙΚΑ, ΟΑΕΕ και ΤΕΒΕ καθώς από τα ενημερωτικά σημειώματα προκύπτει ότι η διαδικασία έγινε σε λάθος βάση.

Έτσι, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Ελεύθερος Τύπος,  οι συνταξιούχοι μπορούν να διεκδικήσουν ποστά που σε ορισμένες περιπτώσεις φθάνουν ακόμα και τα 500 ευρώ το μήνα. όπως φαίνεται στους πίνακες που ακολουθούν.

Τα αναδρομικά ποσά κυμαίνονται από 140 ως 340 ευρώ το μήνα και καθώς δεν είναι καθόλου ευκαταφρόνητα ποσά οι ειδικοί συμβουλεύουν τους συνταξιούχους να κάνουν αίτηση είτε στον ΕΦΚΑ είτε, εάν πρόκειται για συνταξιοχούς τους Δημοσίου στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

Στην αίτηση αυτή οι συνταξιούχοι θα πρέπει να αναγράφουν ότι δεν δέχονται τον επανυπολογισμό της σύνταξής τους, καθώς και το ποσό της προσωπικής διαφοράς που προκύπτει βάση του νόμου 4387/2016.

Αυτό καθώς ο επανυπολογισμός έγινε με βάση τα ποσά που λαμβάνουν οι συνταξιούχοι μετά τις περικοπές που έχουν κριθεί αντισυνταγματικές.

Τα αναδρομικά που προκύπτουν από τις προσωπικές διαφορές είναι τα ακόλουθα:

«Οι ΗΠΑ μπορούν να ανατρέψουν τα σχέδια Ερντογάν»