Αναδρομικά δώρα ενστόλων ομαδικές αγωγές

Αναδρομικά δώρα ενστόλων: Δεύτερη ευκαιρία για τις ομαδικές αγωγές δίνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Στρατωτικών ΠΟΕΣ, για όσους δεν πρόφθασαν την πρώτη προθεσμία

Αναδρομικά διεκδικούν οι στρατιωτικοί και τα Σώματα Ασφαλείας το δώρο Χριστουγέννων, Πάσχα και τα επιδόματα που έχουν περικοπεί από το 2015 και μετά.

Το ποσό της διεκδίκησης μέχρι σήμερα είναι για τους στρατιωτικούς 2500 ευρώ και για τον λόγο αυτό υποβάλλουν μαζικά αγωγές μέχρι το τέλος του έτους.

Οι Ομοσπονδίες των Στρατιωτικών και των Σωμάτων Ασφαλείας καθώς και οι Ενώσεις των αποστράτων προσφεύγουν μαζικά με ομαδικές αγωγές κατά του Δημοσίου και διεκδικούν την καταβολή των δώρων.

Οι προθεσμίες που είχαν θέσει εξέπνευσαν μέσα στο 2018. Τώρα η ΠΟΕΣ δίνει δέυτερη ευκαιρία σε όσους δεν έχουν ακόμα καταθέσει αγωγή. Ορίζει νέα προθεσμία στο τέλος Ιανουαρίου.

Υπενθυμίζουμε ότι από όλες τις Ενώσεις και Ομοσπονδίες των στρατιωτικών, εν ενεργεία και αποστράτων, μόνο η ΠΟΜΕΝΣ προσπαθεί να πείσει να μην καταθέσουν αγωγές, κάτι που έχει επικριθεί σφόδρα από όλες τις πλευρές.

Διαβάστε την ανακοίνωση της ΠΟΕΣ για τα αναδρομικά δώρα

Το 2018 έφυγε, δίνοντας σε όλες και όλους μας το καλύτερο δώρο. Την ορθή και πλήρη υλοποίηση της υπ΄ αριθμ. 1125/2016 απόφασης της Ολομελείας του ΣτΕ.

Την επιστροφή αναδρομικώς των ποσών που παρανόμως και αντισυνταγματικώς παρακρατήθηκαν από τους μισθούς μας.

Το 2019, κατά δέσμευση της Ομοσπονδίας μας, θα μας βρει με νέες δικαστικές επιτυχίες για όλες και όλους σας.

Συνεχίζουμε την αναδρομική διεκδίκηση των επιδομάτων εορτών και αδείας και το 2019 (Χριστούγεννα, Πάσχα και καλοκαίρι 2017 – 2018).

Όσες και όσοι δεν προέβησαν σε κατάθεση αγωγής, σας προτείνουμε να το κάνετε μέχρι 31.1.2019. Ενημερωθείτε και διεκδικήστε.

Διαβάστε τις λεπτομέρειες στην ιστοσελίδα της ΠΟΕΣ