251 ΓΝΑ: Σήμα κινδύνου για τους παθολόγους – Τι λέει ο ΑΝΥΕΘΑ για την κατάσταση στο νοσοκομείο της Πολεμικής Αεροπορίας

Γράφει η Ιωάννα Ηλιάδη

Τραγική μοιάζει η κατάσταση σε ορισμένες υπηρεσίες των Ενόπλων Δυνάμεων αναφορικά με την παροχή ιατρικής φροντίδας.

Από την μια πεθαίνουν άνθρωποι στο Διδυμότειχο και η οικογένεια επιρρίπτει ευθύνες στην έλλειψη καρδιολόγου. Με αφορμή το περιστατικό αυτό γίνεται γνωστό ότι δεν υπάρχουν στον Έβρο ούτε παθολόγοι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πολεμικό Ναυτικό: Παραιτούνται και οι γιατροί – Πληρώνουν και φεύγουν

Σήμερα μαθαίνουμε με τον πλέον επίσημο τρόπο ότι οριακή είναι η κατάσταση με τους παθολόγους και στο 251 ΓΝΑ.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Ρήγας αποκαλύπτει τι συμβαίνει στο νοσοκομείο της Πολεμικής Αεροπορίας, απαντώντας σε ερώτημα που τέθηκε στην Βουλή.

Βουλευτής Καρδίτσας της ΝΔ ζητούσε να σταλεί παθολόγος από τις Ένοπλες Δυνάμεις σε κενή θέση στην Κεφαλονιά, γιατί το σύστημα υγείας δεν μπορούσε να καλύψει τη θέση.

Απαντώντας ο ΑΝΥΕΘΑ Πάνος Ρήγας αποκαλύπτει ότι και στο 251 ΓΝΑ η κατάσταση με τους παθολόγους είναι οριακή.

Συγκεκριμένα αναφέρει επί λέξει: «η στελέχωση του 251 ΓΝΑ στην ειδικότητα του Παθολόγου είναι οριακή, δεδομένων των αυξημένων και ανελαστικών υπηρεσιακών αναγκών».

Μήπως θα πρέπει να επανεξετάσουν τις θέσεις των ιατρών πανελλαδικά; Ρωτάμε, γιατί από τις στήλες του Armyvoice.gr έχουμε θέσει ερώτημα για την στελέχωση του νοσοκομείου της Λάρισας, που μαθαίνουμε ότι είναι πλήρως στελεχωμένο, ενώ βρίσκεται δίπλα στην Θεσσαλονίκη και σχετικά κοντά στην Αθήνα, ενώ στις περιοχές των συνόρων δεν υπάρχουν γιατροί.

Μήπως θα έπρεπε να γίνει επανασχεδιασμός της ιατρικής κάλυψης συνολικά στις Ένοπλες Δυνάμεις;Στείλε μας τις δικές σου απόψεις για στρατιωτικά θέματα που σε απασχολούν στο armyvoicegr@gmail.com