Τα άρβυλα, τα τζάκετ του Καμμένου και οι στρατιωτικοί στον Έβρο – Μια επιστολή προς το Armyvoice.gr που λέει τα πράγματα με το όνομά τους 

Το ΓΕΣ έκρινε ότι έπρεπε να δημοσιοποιήσει την διανομή 20.000 άρβυλων για τα 95.000 περίπου στελέχη που έχει ο Στρατός Ξηράς, μετά από πέντε περίπου χρόνια που δεν έχει χορηγήσει άρβυλα όπως προβλέπεται.

Η ανακοίνωση αυτή άνοιξε μεγάλη συζήτηση ανάμεσα στα στελέχη, τα οποία στην συντριπτική τους πλειοψηφία έκριναν αρνητικά την κίνηση της ανακοίνωσης, αλλά και την ποιότητα του παρεχόμενου είδους.

Υπενθύμιζαν δε, ότι δεν έχουν χορηγηθεί πολύ πιο σημαντικά μέρη της στολής όπως για παράδειγμα τα τζάκετ.

Στο ηλεκτρονικό «γραμματοκιβώτιο» του Armyvoice.gr έφθασε μια επιστολή στελέχους από τον Έβρο, εκεί δηλαδή όπου μοιράστηκαν τα άρβυλα και λέει τα πράγματα με το όνομά τους.

Οι στρατιωτικοί βλέπουν για τζάκετ του Καμμένου και αναρωτιούνται γιατί σε αυτούς, οι οποίοι στο κάτω κάτω είναι επαγγελματίες, δεν τους χορηγεί η υπηρεσία όπως προβλέπεται από τους κανονισμούς και είναι αναγκασμένοι να τα αγοράζουν.

Το επιχείρημα που συνήθως προβάλει το περιβάλλον του Πάνου Καμμένου για την προτίμησή του να ντύνεται στρατιωτικά, είναι ότι έτσι έρχεται πιο κοντά στο προσωπικό.

Ελπίζουμε τώρα να αντιληφθεί πώς αισθάνεται το προσωπικό που δεν έχει λάβει τζάκετ και υπηρετεί στα κρύα του Έβρου, όταν βλέπει τον υπουργό με καινούργιο στρατιωτικό πανοφώρι.

Ίσως θα πρέπει ο ΥΕΘΑ που του αρέσει να τα φοράει, να δώσει μια απάντηση σε αυτά τα στελέχη.

Διαβάστε την επιστολή:

Καλημέρα και χρόνια πολλά, είμαι στον Έβρο από το 2003.

Είμαι και εγώ ένας από το 90% του προσωπικού του στρατού που αγοράζει αρβύλα του εμπορίου, φυσικά στολες από το εμπόριο και τζακετ gore-tex , τα άρβυλα του στρατού που πήρα όταν μπήκα τα έχω ακόμα ,ναι δεν έχουν χαλάσει αλλά σου σακατευουν το πόδι.

Ένα καλό μποτάκι του εμπορίου έχουν περίπου στα 100€-120€ παντός καιρού φυσικά αδιάβροχο και ανατομικό!

Μακάρι να ξέραμε πόσο “κοστολογουν” τα ελληνικά άρβυλα,τις στολές μια τα τζακετ…. Οι στολές καλής ποιότητας είναι στα 50€ ευρώ, αυτές οι καινούργιες που ΠΟΤΈ δεν πήραμε.

Το μπουφάν ευτυχώς μου το έφεραν από το Κόσοβο το 2003 και ναι το έχω ακόμα και δεν έχει πάθει τίποτα, είναι από αυτά που φοράει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κ.Καμενος σε καμία επίσκεψη στον Έβρο.

Αλλά εμάς δεν μας τα χορηγούν τα αγοράζουμε μόνοι μας στα 150€ χωρίς ΦΠΑ λόγω Κόσοβο.

Να κλείσω για να μην λέω πολλά, όταν προσέχεις το προσωπικό σου είναι άριστο όταν το παραμελείς γίνεται παλιάτσος.

Πρέπει να έρθει επίσκεψη μια φορά κάποιος και να φοράμε αυτά που μας χορήγησαν τα οποία έχουν λιώσει και είναι γεμάτα τρύπες και μπαλώματα και όχι τα καλά που τα κρατάμε στα σεντούκια για να έρθουν και να δουν ότι είναι τέλεια και ότι δεν χαλάνε!

_________________________________________________

  • Αν σου άρεσε το θέμα, μοιράσου το στο Facebook και βοήθησε και άλλους να το μάθουν.
  • Στείλε μας τις δικές σου απόψεις για στρατιωτικά θέματα που σε απασχολούν στο armyvoicegr@gmail.com