Στρατός Ξηράς: Αρχαιότητα Αξιωματικών Σωμάτων από Σχολή Ευελπίδων και ανισότητες που υπάρχουν – Μήπως θα πρέπει να ανοίξει ο διάλογος για το θέμα;


Θέμα αρχαιότητα μεταξύ ομοιόβαθμων αξιωματικών που φοίτησαν μαζί στην Σχολή Ευελπίδων, αλλά εντάχθηκαν σε όπλα και Σώματα, θέτει μέλος της μεγάλης κοινότητας του Armyvoice.gr, με αφιορμή πρόσφατα δημοσιεύματα σχετικά με την αρχαιότητα των μηχανικών στη Σχολή Ικάρων.

Η υπόθεση παρά την άρνηση του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου να προχωρήσει σε άρση της αδικίας, ανοίγει τον ασκό των ανάλογων διεκδικήσεων και στον Στρατό Ξηράς.

«Πρεπει να εξετασουμε ενα εξισου σοβαρο ζητημα , αυτο της αρχαιοτητας των αξιωματικων Σωματων απο ΣΣΕ.

Συμφωνα με τη νομοθεσια οι Αξκοι Σωματων ειναι νεοτεροι απο τους ομοιοβαθμους τους των οπλων.

Στρατός Ξηράς – Αρχαιότητα Αξιωματικών Σωμάτων και παράδοξα

Εχουμε δηλαδή το παράδοξο ενα νεοπροαχθής αντισυνταγματάρχης Όπλων τάξεως του 1998 να ειναι αρχαιοτερος απο εναν αντισυνταγματάρχη Σωμάτων τάξεως 1994.

Η διαφορά γίνεται αντιληπτή αν αναλογιστεί κάποιος ότι ο πρώτος αντισυνταγματάρχςη μπήκε στη Σχολή Ευελπίων 4 χρόνια μετά τον δεύτερο. που οταν ορκίστηκε ανθυπολοχαγός ο συναδελφος των Οπλων δεν ειχε εισαχθει ακομη στη ΣΣΕ.

Όταν ο αντισυνταγματάρχης σωμάτων ορκιζόταν και παραλάμβανε ξίφος από την Σχολή Ευελπίδων ο άλλος δεν είχε καν εισαχθεί  στην ΣΣΕ.

Κι ομως αν συμπεσει και τοποθετηθουν στο ιδιο γραφειο, αυτός του 1998 θα ειναι Διευθυντής και αυτός του 1994 υφισταμενος του!

Δεν ειναι κατι που πρεπει να το δει το ΥΕΘΑ καποτε αυτο το ζήτημα;
_________________________________________________

 

  • Αν σου άρεσε το θέμα, μοιράσου το στο Facebook και βοήθησε και άλλους να το μάθουν.
  • Στείλε μας τις δικές σου απόψεις για στρατιωτικά θέματα που σε απασχολούν στο [email protected]

 

ΕΥΠΕΙΘΩΣ ΑΝΑΦΕΡΩ 2 Ιουνίου: Φάκελλος ΕΜΘ