Στρατιωτικός συνδικαλισμός: Ποια Ομοσπονδία φωτογράφισε ο ΑΝΥΕΘΑ στις δηλώσεις του και ανάβει φωτιές


Το πώς βλέπει τον συνδικαλισμό στις Ένοπλες Δυνάμεις, σχολίασε ο ΑΝΥΕΘΑ Πάνος Ρήγας, σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2018, στον ραδιοφωνικό σταθμό News 247 και στους δημοσιογράφους Βασίλη Σκουρή και Αγγελική Σπανού.

Στις δηλώσεις του ορισμένοι βλέπουν να «φωτογραφίζει» μία από τις δυο Ομοσπονδίες, και έχει ήδη προκαλέσει και αρκετά σχόλια ανάμεσα στους στρατιωτικούς.

Ο .κ Ρήγας δηνώνει ότι «επί Δημήτρη Βίτσα υπήρξε το νομοσχέδιο το οποίο νομιμοποίησε πλήρως τον συνδικαλισμό στις Ένοπλες Δυνάμεις. Είναι εκ των ων ουκ άνευ ότι αυτό πρέπει να συμβεί. Είναι δικαίωμα όλων των πολιτών εκ του Συντάγματος να συνδικαλίζονται, να έχουν το δικαίωμα διεκδίκησης}.

Ακολούθως τόνισε τις ιδιαιτερότητες του στρατιωτικού επαγγέλματος, αναφερόμενος προφανώς στο γεγονός ότι οι στρατιωτικοί δεν μπορούν να έχουν το δικαίωμα της απεργίας.

Η φράση που χρησιμοποίησε έχει ανάψει φωτιές καθώς φαίνεται να αναφέρεται στην θεσμοκή εκπροσώπηση των στρατιωτικών φωτογραφίζοντας την ΠΟΕΣ .

«Υπάρχουν ορισμένες ιδιαιτερότητες που συμβαδίζουν και με την αντίληψη των ανθρώπων οι οποίοι έχουν κάνει την προσπάθεια εδώ και χρόνια για τον συνδικαλισμό στις Ένοπλες Δυνάμεις».

Η φράση «έχουν κάνει προσπάθεια εδώ και χρόνια» θεωρήθηκε ότι φωτογραφίζει την ΠΟΕΣ και δεν έχει άλλη αναφορά για την ΠΟΜΕΝΣ, η οποία είναι εντελώς νέα ομοσπονδία και δεν έχει περγαμηνές χρόνων στο ενεργητικό της.

Ο χρόνος θα δείξει και ίσως να λυθεί ο γρίφος.

Στρατιωτικός συνδικαλισμός και θητεία

Όσο αφορά τους οπλίτες θητείας έχουν όλα τα δικαιώματα των πολιτών που απορρέουν από το Σύνταγμα.

Υπάρχει ο Κανονισμός αλλά από κει και πέρα έχουν όλο το δικαίωμα να ζητούν να έρθουν σε επαφή και με εμένα τον ίδιο αν υπάρχουν ή δημιουργούνται προβλήματα. Αυτή την περίοδο έχω παρέμβει σε τέτοια θέματα.

Αναφορικά με τη θητεία, είναι 9 μήνες στο Στρατό Ξηράς και 12 μήνες στο Πολεμικό Ναυτικό και την Πολεμική Αεροπορία.

Υπάρχουν ανάγκες που πρέπει να καλυφθούν και αυτός είναι ο χρόνος που βοηθάει την ύπαρξη και τη λειτουργία των Ενόπλων Δυνάμεων, γιατί είμαστε σε μια περιοχή όπου η υπεράσπιση της πατρίδας μας συνδέεται άμεσα με την κοινωνική συνοχή και την ανάπτυξή της.

ΕΥΠΕΙΘΩΣ ΑΝΑΦΕΡΩ 2 Ιουνίου: Φάκελλος ΕΜΘ