Οπλίτες γιατροί στρατιωτικός καρδιολόγος Έβρο

Στρατιωτικός καρδιολόγος στον Έβρο: Έρχεται με …έλκυθρο! Ημερομηνία που παρουσιάζεται – Τι γίνεται με τον παθολόγο 

Το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν χιλιάδες στρατιωτικοί στον Έβρο με την έλλειψη γιατρών είναι ιδιαίτερα σημαντικό, πέραν από τραγικό καθώς έχει ήδη σημειωθεί μια τουλάχιστον απώλεια ζωής.

Το πρόβλημα που αντιμετωπίζει από την άλλη πλευρά η υπηρεσία είναι ότι οισ τρατιωτικοί γιατροί, οι οποίοι σπουδάζουν και εκπαιδεύονται δωρεάν και μάλιστα επί πληρωμή από τις Ένοπλες Δυνάμεις, αρνούνται συστηματικά να υπηρετήσουν εκεί που υπάρχει μεγάλος μέρος του στρατιωτικού πληθυσμού.

Μετά την συνταξιδότηση του καρδιολόγου που υπήρχε στο νοσοκομείο Διδυμοτείχου όλοι οι άλλοι καρδιολόγοι που έλαβαν διαταγή για μετάθεση, προσπάθησαν και τις περισσότερες φορές το κατάφεραν με ένδικα μέσα να αναστείλουν την εφαρμογή της.

Το ίδιο ισχύει και για την Αλεξανδρούπολη, όπου μετά τον θόρυβο που σημειώθηκε, έχουν αποσπαστεί καρδιολόγοι από το στρατιωτικό νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης και κάνουν κυκλικά υπηρεσίες μιας εβδομάδας, για να καλύψουν τις ανάγκες των στρατιωτικών της περιοχής.

Το λυπηρό είναι πως ενώ στην Λάρισα, η οποία βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από τη Θεσσαλονίκη και δεν έχει να εξυπηρετήσει μεγάλο αριθμό στρατιωτικών, το νοσοκομείο είναι πλήρως στελεχωμένο, ενώ στον Έβρο που χτυπάει η καρδιά του Στρατού ψάχνουν να βρουν καρδιολόγο.

Μήπως στην περίφημη δομή δυνάμεων θα πρέπει να κηφθεί αυτό σοβαρά υπόψη;

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Armyvoice.gr ο καρδιολόγος στο Διδυμότειχο αναμένεται να παρουσιαστεί στις 28 Δεκεμβρίου 2018. Βέβαια, δεδομένου ότι θα λάβει και μερικές ημέρες άδεια προσαρμογής όπως άλλωστε το δικαιούται, θα ξεκινήσει να εργάζεται με το νέο έτος.

Τον Ιανουάριο θα προστεθεί ένας ακόμα καρδιολόγος, ο οποίος αναμένεται να ολοκληρώσει την ειδικότητά του μέσα στον Ιανουάριο και να λάβει φύλλο πορείας για τον Έβρο.

Ο παθολόγος που επρόκειτο να παρουσιαστεί στο Διδυμότειχο, όπως πληροφορείται το Armyvoice.gr αφού προσπάθησε να ανακόψει με όλα τα ένδικα μέσα που διέθετε την μετάθεση, δεν το πέτυχε και τελικά προτίμησε να παραιτηθεί από το να πάει και να υπηρετήσει στον Έβρο μαζί με τους συναδέλφους του.

Η ανάγκη ααναμένεται να καλυφθεί επίσης τον Ιανουάριο από γιατρό που τελειώνει την ειδικότητά του.

Το πρόβλημα είναι αρκετά σοβαρό και θα πρέπει η ηγεσία λάβει μέτρα. Πώς είναι δυνατόν να υπάρχουν μεγάλα νοσοκομεία πλήρη ειδικοτήτων σε περιοχές που δεν υπάρχει ανάλογη στρατιωτική παρουσία και σε περιοχές όπως η Θράκη που υπηρετούν μερικές χιλιάδες στρατιωτικών να κυνηγούν γιατρό με το ντουφέκι;

Μήπως τελικά το αποκαλούμενο έτος μέριμνας για το προσωπικό θα μπορούσε να ήταν η ευκαιρία για ουσιαστική μέριμνα και όχι για να δίνουν επικοινωνιακές «ασπιρίνες» στο στράτευμα που έχει ανάγκη από πραγματική μεταρρύθμιση;

Προηγούμενο άρθροΣτέιτ Ντιπάρτμεντ: Η Ελλάδα πυλώνας σταθερότητας
Επόμενο άρθροΤα 5 αμερικανικά «υπερόπλα» των θαλασσών
Ιωάννα Ηλιάδη - Ioanna Iliadi
Εργάστηκε πάνω από 20 χρόνια ως δημοσιογράφος κυρίως σε εφημερίδες, καλύπτοντας το στρατιωτικό ρεπορτάζ. Έχει καλύψει ειδησεογραφικά τον πόλεμο στην Σομαλία, την κρίση στην Ουκρανία και την κρίση στα Σκόπια με την απόσχιση από την Γιουγκοσλαβία. Το 2015 -2016 ήταν βασικός συντάκτης στο onalert.gr. Από τον Σεπτέμβριο του 2017 δημιούργησε το Armyvoice.gr. Είναι ενεργό μέλος της ΕΣΗΕΑ από το 1998. Kάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στην Δημοσιογραφία. Έχει ανακηρυχθεί επίτιμος δημότης Λειψών, για την έμπρακτη υποστήριξή της στην ακριτική Ελλάδα. Είναι επίσης μέλος του Ελληνικού Ινστιτούτου Ναυτικής Ιστορίας (ΕΛ.Ι.Ν.ΙΣ).