Αλβανία

Στρατιωτικά νεκροταφεία στην Αλβανία στόχος επίθεσης «Τσάμηδων» – «Πύρινο» άρθρο σε φιλοκυβερνητική εφημερίδα προκαλεί αντιδράσεις

Οι κατά καιρούς αιτιάσεις των δήθεν «Τσάμηδων» είναι γνωστές και έχουν απαντηθεί τεκμηριωμένα από το υπουργείο Εξωτερικών.

Ωστόσο τις τελευταίες ημέρες είναι αξιοσημείωτη η προσπάθεια των Αλβανών να εγείρουν θέμα για τα στρατιωτικά νεκροταφεία του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου που βρίσκονται στην Βόρεια Ήπειρο.

Σε άρθρο του στην φιλοκυβερνητική εφημερίδα «SOT», ο «Τσάμης» Χικμέτ Ζάνε, επιτίθεται στα ελληνικά στρατιωιτκά νεκροταφεία , υποστηρίζοντας ότι αποτελούν ένα είδος εικονικής μεθοριακής γραμμής εντός της αλβανικής επικράτειας. Αυτό αναφέρει δημοσίευμα της ιστοσελίδας ioannina24.gr.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, πρόκειται για επιχείρημα που αναφέρουν συχνά οι Αλβανοτσάμηδες, πολλοί εκ των οποίων έχουν κατηγορηθεί για χρηματοδότηση από τα μυστικά κονδύλια του τουρκικού κράτους.

Επίσης ζητά μνημείο για τους «Τσάμηδες», που σκοτώθηκαν στην «Τσαμουριά», οι οποίοι όπως είναι γνωστό ήταν συνεργάτες των ναζί.

Τέλος δεν παραλείπει να εκτοξεύσει απειλές εναντίον του Αρχιεπισκόπου Αλβανίας Αναστασίου, αλλά και κατά εκείνων που συμμετείχαν στην κηδεία του Κ. Κατσίφα στους Βουλιαράτες.