Ρομπότ Sahar – Το νέο όπλο του Ισραηλινού Στρατού – Πρόκειται για ένα από τα πιο εξελιγμένα στην ρομποτική εδάφους

Το νέο καύχημα οτυ ισραηλινού στρατού ακούει στο όνομα Sahar. Πρόκειται για ένα ρομπότ που κατασκεύασε η υπηρεσία για την Ανάπτυξη των Όπλων και την Τεχνολογική Υποδομή, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου άμυνας.

Σύμφωνα με αυτήτ ην ανακοίνωση στα μέσα ενημέρωσης του Ισραήλ, το νέο ρομπότ “Sahar” είναι αυτόνομο ρομπότ εδάφους.

Δημιουργήθηκε από τις Αεροδιαστημικές Βιομηχανίες του Ισραήλ (ΙΑΙ), σε συνεργασία με τη υπηρεσία για την Ανάπτυξη των Όπλων και την Τεχνολογική Υποδομή, που είναι προέκταση του Υπουργείου Άμυνας της χώρας.

Το ρομπότ αναπτύχθηκε με τέτοιο τρόπο ώστε να εκτελεί επιχειρησιακές αποστολές σε διάφορους τομείς.

Μάλιστα, δόθηκε έμφαση στην αναγνώριση και αντιμετώπιση των εκρηκτικών μηχανισμών και αποτελεί ένα από τα βασικά “σώματα” της ρομποτικής φρουράς του Ισραήλ.

Από τι αποτελείται το ρομπότ Sahar

Το ρομπότ αποτελείται από τρία στοιχεία.

Το πρώτο αποτελείται από μια πλατφόρμα ρομπότ έξι τόνων ικανή να κινείται παράλληλα με ένα θωρακισμένο όχημα μάχης, με ή χωρίς παρέμβαση του χειριστή.

Το δεύτερο στοιχείο είναι τεχνολογικό. Περιλαμβάνει ένα ρομποτικό κιτ, ένα σύστημα με μια ποικιλία μέσων ανίχνευσης, έξυπνων φωτογραφικών μηχανών, αισθητήρα λέιζερ, σαρωτή και ραντάρ.

Το ρομπότ “Sahar” είναι προγραμματισμένο με τέτοιο τρόπο ώστε να εντοπίζει εμπόδια και να τα προσπερνάει.

Το τρίτο στοιχείο του ρομπότ που αναπτύχθηκε από την Αεροδιαστημική Βιομηχανία του Ισραήλ είναι το λεγόμενο “συστατικό της εργασίας”.

Όταν η συσκευή εντοπίζει έναν κίνδυνο, μεταδίδει μια προειδοποιητική ειδοποίηση στους μαχητές που επιχειρούν στο πεδίο, σχετικά με την ακριβή θέση της.

Ακολούθως, αναλαμβάνουν εκείνοι την εξουδετέρωσή του κινδύνου.

Το σύστημα είναι ένα από τα πιο εξελιγμένα στην ρομποτική εδάφους και δείχνει ότι οι Δυνάμεις στο Ισραήλ βρίσκονται ένα βήμα μπροστά στον τομέα κατασκευής και λειτουργίας των UAV στο έδαφος, τον αέρα και τη θάλασσα.Στείλε μας τις δικές σου απόψεις για στρατιωτικά θέματα που σε απασχολούν στο armyvoicegr@gmail.com