Καμμένος: Προεκλογική εμφάνιση σε φυλάκια σε Έβρο και Ανατολικό Αιγαίο, με αφορμή την ανταλλαγή ευχών με το στρατιωτικό προσωπικό – Αποχαιρετά το στράτευμα;

Γράφει η Ιωάννα Ηλιάδη

Διήμερη περιοδεία σε Έβρο και νησιά ανατολικού Αιγαίου κάνει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, ο οποίος με αφορμή τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς διοργανώνει συγκεντρώσεις στρατιωτικού προσωπικού σε Ελλάδα και Κύπρο, όπου οτυς ενημερώνει για την απόφασή του να παραιτηθεί.

Σε κάθε φυλάκιο που επισκέπτεται ο υπουργός εθνικής Άμυνας και Πρόεδρος των ΑΝΕΛ ενημερώνει για τις θέσεις του κόμματός του αναφορικά με την συμφωνία των Πρεσπών και δηλώνει ότι θα παραιτηθεί όταν η συμφωνία έρθει στην Βουλή. 

Στη συνέχεια ανταλλάσσει ευχές και ζητάει από τα άλλα κόμματα να μην ανακατέψουν τις Ένοπλες Δυνάμεις στα πολιτικά ζητήματα, όταν ο ίδιος ουσιαστικά το έχει ξεκινήσει!

Όλες του οι κινήσεις, μαρτυρούν ότι αποχαιρετά το στράτευμα.

Σήμερα ο Πάνος Καμμένος συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΣ Αντιστράτηγο Αλκιβιάδη Στεφανή, επισκέφθηκε τα Ε/Φ «ΝΥΜΦΑΙΑΣ», «ΠΛΑΓΙΩΝ», «ΠΕΤΑΛΟΥ», «ΓΕΦΥΡΑΣ ΚΗΠΩΝ» και  «ΓΕΜΙΣΤΗΣ».

Αφού είπε τα χρόνια πολά στις Ένοπλες Δυνάμεις, έκανε ένα απολογισμό του έργου που έχει κάνει ο Στρατός στα Πομακοχώρια.

«Εδώ στα Πομακοχώρια κάναμε αρκετά καλή δουλειά και θέλω να συγχαρώ και τον Αρχηγό και τον Στρατηγό αλλά και όλους τους αξιωματικούς, τους υπαξιωματικούς του Μηχανικού, τους φαντάρους μας, γιατί σε πολλά χωριά δώσαμε τη δυνατότητα να λειτουργούν τα σχολεία, να φτιάξουμε κάποιους δρόμους και κάποιες υποδομές – με όσες δυνατότητες είχε η ΜΟΜΚΑ και οι υπηρεσίες των Ενόπλων Δυνάμεων και του Στρατού – να λειτουργήσουμε πάλι πολιτιστικά κέντρα και όλα τα κονδύλια τα οποία θα υπάρχουν για τέτοιους σκοπούς να έρχονται εδώ.

Γιατί τα έχει ανάγκη και η Θράκη, ιδιαίτερα η Κομοτηνή και κάποια χωριά που οφείλω να πω ότι για πολλά χρόνια ήταν εγκαταλελειμμένα».

Επίσης εξήγησε για μια ακόμα φορά τους λόγους που τον οδηγούν σε παραίτηση τον Ιανουάριο.

«Είπα ότι μπορεί να είναι η τελευταία φορά ως Υπουργός Εθνικής Άμυνας. Είναι γνωστό ότι έχω ανακοινώσει ότι σε περίπτωση που έρθει η συμφωνία των Πρεσπών στη Βουλή θα παραιτηθώ από Υπουργός Εθνικής Άμυνας και θα αποχωρίσω από τον κυβερνητικό συνασπισμό. Είναι καθήκον μου να το κάνω αυτό», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Απόψε ο υπουργός και πρόεδρος των ΑΝΕΛ θα μείνει στην Αλεξανδρούπολη και αύριο θα περιοδεύσει στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

«Οι ΗΠΑ μπορούν να ανατρέψουν τα σχέδια Ερντογάν»