Πιλότος αποκοιμήθηκε στο πιλοτήριο! Θρίλερ στον αέρα – Προσπέρασε το αεροδρόμιο προορισμού – Ξύπνησε λίγο πριν του τελειώσουν τα καύσιμα


Μια απλή πτήση μπορεί ανά πάσα στιγμή να μετατραπεί σε εφιάλτη. Μπορεί για παράδειγμα να ευθύνονται οι καιρικές συνθήκες.

Ή μπορεί να μπουν πουλιά στον κινητήρα του αεροσκάφους. Μπορεί επίσης να προκύψει μια μηχανική βλάβη όπως συνέβη στο αεροσκάφος της Άγκελα Μέρκελ.

Άλλες φορές πάλι μπορεί ένας επιβάτης να δημιουργήσει προβλήματα. Θα μπορούσατε όμως να φανταστείτε ότι ο πιλότος κοιμήθηκε στο τιμόνι;

Δεν μιλάμε για μεθυσμένο πιλότο. Ούτε για πιλότο που είχε κάποια αδιαθεσία. Μιλάμε για πιλότο που τον πήρε ο ύπνος την ώρα της πτήσης!

Αυτό ακριβώς συνέβη μεμια πτήση τσάρτερ της εταιρίας Vortex Air. Ο πιλότος έριξε έναν υπνάκο κατά τη διάρκεια της πτήσης, αλλά δεν ξύπνησε έγκαιρα και προσπέρασε τον προορισμό του κατά 50 χιλιόμετρα!

Θρίλερ στον αέρα

Ο πιλότος, ο οποίος ήταν μόνος του στο αεροπλάνο, πετούσε από το Ντέβονπορτ προς το Κινγκ Άιλαντ της Τασμανίας στις 8 Νοεμβρίου.

Το αεροσκάφος τύπου Piper PA-31 των αερογραμμών Vortex Air ήταν προγραμματισμένο να προσγειωθεί στον προορισμό του στις 7:15 μ.μ (τοπική ώρα) μετά από ταξίδι 240 χιλιομέτρων.

Ωστόσο, ο πιλότος αποκοιμήθηκε και το αεροσκάφος ξεπέρασε το Κινγκ Άιλαντ κατά 46 χιλιόμετρα. Για καλή του τύχη, ξύπνησε πριν τελειώσουν τα καύσιμά του και προσγειώθηκε με ασφάλεια.

Παράλληλα, η ATSB ξεκίνησε έρευνα για το συμβάν ώστε να διευκρινιστεί τι ακριβώς συνέβη ενώ η έρευνα αναμένεται να ολοκληρωθεί στις αρχές του 2019, οπότε και θα δημοσιευτεί η σχετική έκθεση.
Δείτε ολόκληρη την τελευταία εκπομπή Ευπειθώς Αναφέρω