Νυχτερινή αποζημίωση – Αναδρομικά δώρα: Επόμενος στόχος ΠΟΕΣ – Τι προαναγγέλει ο Πρόεδρός της για τις διεκδικήσεις των στρατιωτικών


Η διεκδίκηση των αναδρομικών υλοποιήθηκε εν μέρει αλλά όχι πλήρως, καθώς παρά τις δικαστικές αποφάσεις, η κυβέρνηση συμμορφώθηκε μερικώς.

Ωστόσο ένα σοβαρό θέμα που απασχολεί τους στρατιωτικούς είναι η διεκδίκηση της νυχτερινής αποζημίωσης την οποία νομοθέτησε με τυμπανοκρουσίες, αλλά δεν εφάρμοσε ποτέ.

Μάλιστα ο ίδιος ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος έχει κάνει την απίστευτη δήλωση τον περασμένο Σεπτέμβριο σε κάμερα ότι οι στρατιωτικοί παίρνουν τη νυχτερινή αποζημίωση!

Ούτε λόγος φυσικά για τις υπηρεσίες που δεν πληρώνονται για ένα ολόκληρο χρόνο, επειδή θεσμοθετήθηκε η νυχτερινήα ποζημίωση και δεν εφαρμόστηκε ποτέ.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΣ Ανέστης Τσουκαράκης σε δηλώσεις του στον Έβρο, όπου έγινε συνάντηση της τοπική πρωτοβάθμιας οργάνωσης, δήλωσε ότι επόμενος στόχος της ΠΟΕΣ είναι η διεκδίκηση της νυχτερινής αποζημίωσης.

Παράλληλα έθεσε και το θέμα της διεκδίκησης αναδρομικά, για το δώρο Χριστουγέννων, Πάσχα και τα επιδόματα που έχουν περικοπεί από το 2015 και μετά. Το ποσό της διεκδίκησης μέχρι σήμερα είναι για τους στρατιωτικούς 2500 ευρώ και για τον λόγο αυτό υποβάλλουν μαζικά αγωγές μέχρι το τέλος του έτους.

Επιπλέον ο κ. Τσουκαράκης θέτει και άλλα θεσμικά ζητήματα, τα οποία βρίσκονται υψηλά στον κατάλογο των προτεραιοτήτων της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωιτκών.

Δείτε την συνέντευξη

Δείτε ολόκληρη την τελευταία εκπομπή Ευπειθώς Αναφέρω