ΛΥΣΙΜΑΧΟΣ 2018: Η 16η Μεραρχία δεν «μασάει» από χιόνι – Άσκηση εξάλειψης αεροπρογεφυρώματος στέλνει μήνυμα στους «απέναντι».

Για μια ακόμα φορά η 16η Μεραρχία εντυπωσίασε με τις ικανότητές της.

Την περασμένη Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2018, πραγματοποιήθηκε, στο Πεδίο Βολής και
Ασκήσεων «ΨΗΛΟΣ ΣΤΑΛΟΣ», η τελική φάση της Τακτικής Άσκησης Μετά Στρατευμάτων «ΛΥΣΙΜΑΧΟΣ 2018», με τη συμμετοχή προσωπικού και μέσων Μονάδος της 16ης Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού «ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ».

Το γραφείο Τύπου του ΓΕΣ την ανακοίνωσε μόλις σήμερα Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου, με μια εβδομάδα καθυστέρηση.

Σύμφωνα με αυτή την ανακοίνωση, κατά τη διάρκεια της άσκησης που έγινε με πραγματικά πυρά, εξετάστηκαν οι διαδικασίες και εκδηλώθηκαν, από το συμμετέχον ασκούμενο
τμήμα, οι προβλεπόμενες από τη σχεδίαση ενέργειες, για τον εντοπισμό,
περίσφιξη και εξάλειψη αεροπρογεφυρώματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΤΑΜΣ Βελισάριος: Νυχτερινή παγίδα στον εχθρό! Αποκλειστικά ΦΩΤΟ/video

Την άσκηση, που διεξήχθη στο πλαίσιο της επιχειρησιακής εκπαίδευσης του προσωπικού και τη διατήρηση της υψηλής επιχειρησιακής ετοιμότητας των Μονάδων, παρακολούθησαν ο Διοικητής του Δ΄ Σώματος Στρατού Αντιστράτηγος Γεώργιος Καμπάς και ο Διοικητής της ΧVΙ Μ/Κ ΜΠ Υποστράτηγος Βασίλειος Παπαδόπουλος.

Ποια είναι η 16η Μεραρχία Πεζικού

Η XVI Μ/Κ Μεραρχία Πεζικού, όπως αναφέρει ο υποστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης στο περιοδικό του ΓΕΣ “Στρατός και Ενημέρωση” έχει ως περιοχή ευθύνης μια ευαίσθητη ακριτική περιοχή με μοναδικά επιχειρησιακά χαρακτηριστικά τα τρία ποτάμια Έβρου, Άρδα και Ερυθροπόταμου και τους κατοίκους που είναι κι αυτοί στρατευμένοι, καθώς έχουν για πολλά χρόνια ταυτιστεί με την ύπαρξη του Στρατού στον βόρειο Έβρο.

Η θέση της Μεραρχίας, σε συνδυασμό με τη γεωστρατηγική σημασία της Θράκης, καθιστούν τον ρόλο και την αποστολή της πρωταρχικής σπουδαιότητας και σημασίας.

Τη Μεραρχία συγκροτούν Σχηματισμοί και Μονάδες, με πλούσια ιστορία και προσφορά σε όλους τους αγώνες του έθνους. Για την ανάδειξη αυτής της ιστορίας και των ηρώων της, έχουμε δημιουργήσει λιτούς ιστορικούς χώρους, οι οποίοι μας θυμίζουν το ένδοξο παρελθόν της Μεραρχίας, καθώς και τους αγώνες και τις θυσίες των προκατόχων μας.

Οι Σχηματισμοί και οι Μονάδες διαθέτουν σύγχρονα οπλικά συστήματα, με δυνατότητα να μάχονται υπό οποιεσδήποτε συνθήκες, με υψηλό επιχειρησιακό επίπεδο, το οποίο είναι αποτέλεσμα της καθημερινής προσπάθειας που καταβάλλει το προσωπικό, το οποίο εργάζεται με φιλότιμο και μεράκι, αποτελώντας το σημαντικότερο παράγοντα και την κινητήριο δύναμη κάθε προσπάθειας της Μεραρχίας.

Η XVI Μ/Κ Μεραρχία Πεζικού «ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ», στηριζόμενη στο ανθρώπινο δυναμικό της και τους εξαίρετους ακρίτες της, θα συνεχίσει να αποτελεί εγγύηση για την προάσπιση των εθνικών συμφερόντων και τη διατήρηση της ειρήνης στην περιοχή του βορείου Έβρου, που δεν αποτελεί τον τερματισμό, αλλά την αρχή της Ελλάδας

ΛΥΣΙΜΑΧΟΣ 2018 στην 16η Μεραρχία

Δείτε τις φωτογραφίες που αποδέσμευσε το ΓΕΣ

This post was published on 5 Δεκεμβρίου, 2018 10:13 ΠΜ