ΚΥΑ για αναδρομικά: Άφησαν έξω τους απόστρατους και συνταξιούχους! Πρέπει να φέρουν νέα ΚΥΑ για να «μπαλώσουν» το πρόβλημα


Η προχειρότητα με την οποία η κυβέρνηση αντιμετώπισε το θέμα της επιστροφής των αναδρομικών δεν εξαντλείται στην μεγάλη καθυστέρηση της έκδοσης της ΚΥΑ.

Μια δυσάρεστη έκπληξη περίμενε όλους τους απόστρατους και τους συνταξιούχους. Διαβάζοντας την ΚΥΑ συνειδητοποίησαν ότι ο νόμος 4575/18, άρθρο 15 που αφορά την εφάπαξ καταβολή αναδρομικών δεν τους περιλαμβάνει!

Συνεπώς με τα μέχρι στιγμής δεδομένα φαίνεται ότι δεν είναι δικαιούχοι αναδρομικών!

Συγκεκριμένα όπως αποκαλύπτει ο πρόεδρος της ΕΑΑΣ  ο πρόσφατα ψηφισθείς Ν.4575/18, άρθρο 15 που αφορά την εφάπαξ καταβολή αναδρομικών με τη σχετική ΚΥΑ, ενώ αναφέρει όλους τους κλάδους που δικαιούνται αυτά, πουθενά δεν αναφέρει τους αντίστοιχους συνταξιούχους ή αποστράτους.

Από το πρωί η ΕΑΑΣ, έχει απευθυνθεί σε έγκριτους νομικούς και σε κυβερνητικές πηγές και η πληροφόρηση είναι ότι, τις αμέσως προσεχής ημέρες θα εκδοθεί άλλη ΚΥΑ για τους συνταξιούχους όλων των κλάδων σε αντιστοιχία με τους ε.ε. – εργαζόμενους δικαιούχους.

Η ΕΑΑΣ παρακολουθεί το θέμα και κάνει τις ανάλογες ενέργειες – παραστάσεις για την επίλυση του υπόψη προβλήματος.

Παρακάτω παρατίθεται απόσπασμα των δικαιούχων, όπου δεν γίνεται καμιά αναφορά ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ – ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ. (Υπόψη όπου αναφέρονται Στελέχη των Ε.Δ και αντίστοιχοι, εννοείται ότι αφορά τα ε.ε. στελέχη)

«Καταβολή εφάπαξ χρηματικού ποσού στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού Σώματος και του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.

2 Καταβολή εφάπαξ χρηματικού ποσού στα μέλη Δ.Ε.Π., Ε.Ε.Π., Ε.ΔΙ.Π. των Πανεπιστημίων και των ΤΕΙ και σε λοιπό προσωπικό.

3 Καταβολή εφάπαξ χρηματικού ποσού στους Δικαστικούς Λειτουργούς και τα μέλη του Κύριου Προσωπικού του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους.

4 Καταβολή εφάπαξ χρηματικού ποσού στους Ιατρούς του Ε.Σ.Υ., Ιατρούς και Οδοντιάτρους Δημόσιας Υγείας Ε.Σ.Υ., Επικουρικούς Ιατρούς και Ειδικευόμενους Ιατρούς.

5 Καταβολή εφάπαξ χρηματικού ποσού στα μέλη του μόνιμου καλλιτεχνικού προσωπικού της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης και της Ορχήστρας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής>>.
Δείτε ολόκληρη την τελευταία εκπομπή Ευπειθώς Αναφέρω