Καμμένος: 13 Δεκεμβρίου τα αναδρομικά ενστόλων και στρατιωτικών! Τι δηλώνει μέσω Twitter ο Πάνος Καμμένος


O ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος δημοσίευσε μια φωτογραφία με την οποία κάνει σύγκριση των ποσών που δόθηκαν με το νόμο του 2014 που θεσμοθέτησε η προηγούμενη κυβέρνηση.

Με κόκκινο μελάνι είναι σημειωμένα επάνω οι λέξεις Ένοπλες Δυνάμεις και η ημερομηνία 13 Δεκεμβρίου.

Αφήνει σαφώς να εννοηθεί ότι αυτή την ημέρα σκοπεύει να δώσει τα αναδρομικά

Τι ΔΕΝ λέει ο Καμμένος για τα αναδρομικά

Η ρύθμιση για φορολόγηση 20% στα αναδρομικά ενστόλων και στρατιωτικών, δεν φαίνεται να είναι τόσο ευνοϊκή όσο την παρουσιάζει, καθώς εκτιμάται ότι θα πλήξει τους οικονομικά ασθενέστερους, οι οποίοι δικαιούνται κοινωνικά επιδόματα.

Η αναγωγή των αναδρομικών στο έτος 2018, ακόμα κι αν υπάρξει ειδική φορολόγηση, θα τους αποκλείσει από μια σειρά κοινωνικά επιδόματα, τα οποία ενδεχομένως θα μπορούσαν να διεκδικήσουν εάν η αναγωγή των επιδομάτων γινόταν στα χρόνια για τα οποία αφορούν.

 

Αναδρομικά ενστόλων και κοινωνικά επιδόματα

Η αναγωγή των αναδρομικών στο έτος 2018, θα δημιουργήσει πρόβλημα σε οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα έως 18.000€.

Με την καταβολή τους θα αυξηθεί το εισόδημα του 2018 με αποτέλεσμα για μια σειρά κοινωνικών επιδομάτων να μην είναι δυνατή η χορήγησή τους στο σύνολό τους ή ακόμα και να περικοπούν τελείως.

Χαρακτηριστικά παραθέτουμε

  • το ενιαίο επίδομα τέκνων
  • το επίδομα ενοικίου
  • το κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ

τα οποία δίνονται με καθαρά εισοδηματικά κριτήρια και όρια.

Τα παραπάνω κοινωνικά επιδόματα σε πολλές περιπτώσεις μπορεί να ξεπερνούν και το ποσό των αναδρομικών. Πχ οικογένεια με 2 παιδιά και ετήσιο εισόδημα το 2018 ποσό 18.500€, δικαιούται επίδομα τέκνων 1008€ το χρόνο.

Αν ο στρατιωτικός λάβει αναδρομικά 2000€, τότε ξεπερνάει το εισοδηματικό όριο και θα λάβει επίδομα τέκνων 672€, θα χάσει δηλ 330€ το 2019.

Αντίστοιχα οικογένεια με 3 παιδιά και εισόδημα 20.100€ λαμβάνει επίδομα τέκνων 2016€, αν λάβει αναδρομικά 2500€ τότε θα λάβει επίδομα 1344€, θα χάσει δηλαδή 660€.

Μιλάμε κυρίως για οικογένειες με ένα μισθό, αυτοί θα πληγούν περισσότερο.

Θα πρέπει λοιπόν πέραν της αυτοτελούς φορολόγησης του 20%, να εξασφαλιστεί ότι το εφάπαξ ποσό των αναδρομικών, δεν θα ληφθεί υπόψη στο συνολικό εισόδημα 2018 και στο οποίο επιβάλλεται εισφορά αλληλεγγύης ή να δηλωθεί στα έτη 2012 ως 2016 όπως είχε γίνει και τα προηγούμενα αναδρομικά.

 
Δείτε ολόκληρη την τελευταία εκπομπή Ευπειθώς Αναφέρω