Έρανο για φρεγάτες ανακοίνωσε ο Καμμένος

Έρανο για φρεγάτες ανακοίνωσε ο Καμμένος , απευθύνοντας δραματική έκκληση στους εφοπλιστές και στον κόσμο να καταθέσουν τον οβολόν τους στην πατρίδα! Έχουμε αντιπρόταση!

Μιλώντας σήμερα στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων κατά τη διάρκεια του εορτασμού του προστάτη του ΠΝ, ο υπουργός Εθνκής Άμυνας ανακήρυξε το έτος 2019 ως έτος «κοινωνικής προσφοράς» μετά το ιδιαίτερα αποτυχεμένο έτος «μέριμνας για το προσωπικό» που ήταν το 2018.

Ο Πάνος Καμμένος αφού τόνισε ότι η περιοχή ευθύνης του Πολεμικού μας Ναυτικού θα μεγαλώσει, ιδιαίτερα λόγω των ενεργειακών κοιτασμάτων βρήκε τη λύση για να προμηθευτεί το Πολεμικό Ναυτικό φρεγάτες, λάγοντας:

«Ιδιαίτερα, όμως, για το Πολεμικό μας Ναυτικό, το 2019 είναι η ώρα να ξεκινήσει η μεγάλη προσπάθεια ενίσχυσης του Στόλου.

Η πατρίδα και το κράτος θα δώσει από το υστέρημα των ελλήνων πολιτών ότι περισσότερο μπορέσει. Τώρα όμως έχουμε την ανάγκη των μεγάλων δωρητών και ευεργετών της πατρίδας.

Καλώ του Έλληνες εφοπλιστές, καλώ όμως και όλους τους πολίτες, από το υστέρημά τους, από την 1.1.2019 που θα ανοίξει λογαριασμός για την ενίσχυση του Στόλου, για την απόκτηση νέων φρεγατών και ναυαρχίδας, να βοηθήσουν στην εθνική προσπάθεια.

Να θυμηθούν το παράδειγμα του Αβέρωφ και όλων των μεγάλων ευεργετών. Πρώτος θα καταθέσω τον μισθό μου σε αυτή την προσπάθεια και ζητώ από όλους σας την ενίσχυση του Στόλου για το 2019».

Δεν γνωρίζουμε εάν κάποιος από το ακροατήριο του πρότεινε αντί του πενιχρού μισθού του να κόψει τις τόσο τακτικές πτήσεις με το ελικόπτερο σε όλη την Ελλάδα, όπου εκτός από τα έξοδα για καύσιμα καταβάλλονται υπερωρίες και έξοδα κίνησης για το πλήρωμα.

Δυνητικά κάποιος θα μπορούσε να του το πει.

Θα μπορούσαν επίσης να του πουν να δώσει τα χρήματα από τα περίφημα «ισοδύναμα» που κάποτε εμφάνιζε στην Βουλή ότι υπάρχουν για να μην γίνουν οι περικοπές στους μισθούς των στρατιωτικών, οι οποίες τελικά έγιναν, συνεπώς τα χρήματα εξοικονομήθηκαν.

Ή πάλι θα μπορούσαν να του πουν να δώσει τα χρήματα από τα σχεδόν δυο χρόνια νυχτερινής αποζημίωσης που δεν έχει καταβάλλει στους στρατιωτικούς, παρά το γεγονός ότι ψήφισε τον σχετικό νόμο, που έφερε ο ίδιος με τυμπανοκρουσίες.

Μήπως με αυτά τα λεφτά που έχει εξοικονομήσει από το προσωπικό δεν θα χρειαζόταν καν ο έρανος και γλιτώσει και ο ίδιος ο υπουργός τον πολύτιμο μισθό του;

Μήπως αντί του μισθού του αν ντυνόταν με στολή Αη Βασίλη και έλεγε τα κάλαντα την πρωτοχρονιά θα μπορούσε να μαζέψει περισσότερα;

Θα μπορούσαμε να θυμηθούμε πολλές μα πολλές ανάλογες περιπτώσεις. Το κοινό του Armyvoice.gr  ίσως μας βοηθήσει να θυμηθούμε περισσότερες.

_________________________________________________

 

  • Αν σου άρεσε το θέμα, μοιράσου το στο Facebook και βοήθησε και άλλους να το μάθουν.
  • Στείλε μας τις δικές σου απόψεις για στρατιωτικά θέματα που σε απασχολούν στο [email protected]