Έκρηξη στο Κολωνάκι: Στο 401 Στρατιωτικό νοσοκομείο ο ειδικός φρουρός – Δυο οι τραυματίες από την έκρηξη που σημειώθηκε το πρωί

Έκρηξη αυτοσχέδιου μηχανισμού σημειώθηκε στις 7.10 το πρωί στην είσοδο του Ιερού Ναού Αγίου Διονυσίου στην οδό Σκουφά, στο Κολωνάκι.

Η βόμβα ήταν τοποθετημένη σε μεταλλικό κουτί το οποίο, σύμφωνα με τον Γ.Γ. των Ειδικών Φρουρών, Στράτο Μαυροειδάκο, εντόπισε ο νεωκόρος της εκκλησίας και ειδοποίησε πεζή περιπολία του Α.Τ. Συντάγματος που βρισκόταν στο σημείο.

Ο ειδικός φορυρός που έσπευσε στο σημείο πήρε το κουτί και προσπάθησε να το μετακινήσει μαζί με τον νεωκόρο. Το κουτί εξερράγη, τραυματίζοντας τους δύο άνδρες.

Στο 401 Στρατιωτικό νοσοκομείο ο ειδικός φρουρός

Ο ειδικός φορυρός διακομίστηκε στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο και φέρει τραύματα στο πρόσωπο και στα χέρια, χωρίς ωστόσο η κατάσταση της υγείας του να εμπνέει ανησυχία ενώ ο νεωκόρος έχει μεταφερθεί στον Ευαγγελισμό για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Η περιοχή αποκλείστηκε άμεσα από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και στελέχη της αντιτρομοκρατικής βρίσκονται στο σημείο.

Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι δεν προηγήθηκε προειδοποιητικό τηλεφώνημα, ενώ την είδηση της έκρηξης έκανε γνωστή ακροατής του ΣΚΑΪ 100,3 που βρισκόταν στο σημείο και άκουσε την έκρηξη.

Η βόμβα ήταν μικρής ισχύος και σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις της αστυνομίας τοποθετήθηκε από νεοσυσταθείσα οργάνωση που πειραματίζεται.

Δημήτρης Βίτσας: Το μήνυμα στην Τουρκία