Διαστημικό Στρατό ετοιμάζει ο Τραμπ – Στρατιωτική Διοίκηση Διαστήματος  των ΗΠΑ, θα ονομάζεται η νέα υπηρεσία που αναμένεται να ιδρύσει

Την εντολή για την σύσταση του νέου τμήματος στο Αμερικανικό Πεντάγωνο, έδωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.

Η Στρατιωτική Διοίκηση Διαστήματος θα ελέγχει όλες τις στρατιωτικές δραστηριότητες στο Διάστημα.

Η δημιουργία της νέας αυτής διοίκησης θεωρείται ένα βήμα προς την κατεύθυνση ανάπτυξης του στρατιωτικού τμήματος των ΗΠΑ, της Δύναμης του Διαστήματος.

Νωρίτερα, ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας, Σεργκέι Σόϊγκου, είχε δηλώσει ότι οι ΗΠΑ έχουν αναπτύξει στρατιωτικές ένοπλες δυνάμεις που έχουν ως στόχο να διασφαλίσουν την αμερικανική στρατιωτική ηγεσία στο Διάστημα.

Στρατιωτική Διοίκηση Διαστήματος υπό την Αεροπορία

Ο πολυαναμενόμενος έκτος κλάδος που τόσο πολύ θέλει να δημιουργηθεί ο Ντόναλντ Τραμπ, εξετάζεται να είναι υπό την ομπρέλα της Πολεμικής Αεροπορίας.

Πρόσφατα, στις 26 Οκτωβρίου, ο Λευκός Οίκος, ζήτησε από το Πεντάγωνο να του προσφέρει την τεχνογνωσία του για μία οργανωτική δομή που να μπορέσει να ανταποκριθεί στην επιθυμία του Προέδρου Τραμπ αλλά και για εναλλακτικές προτάσεις για τη δομή και λειτουργία της Διαστημικής Αεροπορίας.

Στο υπόμνημα, υπάλληλοι του Λευκού Οίκου, ζήτησαν συμβουλές για το κατα πόσο ο Αμερικανικός Στρατός θα εξυπηρετηθεί καλύτερα εάν αυτή η Διαστημική Αεροπορία αποτελέσει ξεχωριστό κλάδο από τους άλλους.

«Θα έχουμε την Πολεμική Αεροπορία αλλά και τη Διαστημική Αεροπορία», είπε χαρακτηριστικά ο Τραμπ τον Ιούνιο του 2018.

Η προοπτική δημιουργίας της Διαστημικής Αεροπορίας, χωριστά από την Πολεμική Αεροπορία, έχει προταθεί και στο παρελθόν από το Κογκρέσο ως μέρος του ετήσιου νομοσχεδίου για την αμυντική πολιτική.

Το υπόμνημα ωστόσο, δεν αναφερόταν ρητά στο Διαστημικό Σώμα.

Το ζήτημα της ίδρυσης της Διαστημικής Αεροπορίας έχει διχάσει πολλούς το Τμήμα Άμυνας αλλά και στο Λευκό Οίκο.

Ενώ, οι στρατιωτικοί αναλυτές συμφωνούν ότι αντίπαλοι όπως η Κίνα και η Ρωσία, αποτελούν απειλή για τις ΗΠΑ στο διάστημα, δεν έχουν πειστεί ακόμη όλοι ότι μία ανεξάρτητη Διαστημική Αεροπορία θα είναι κατάλληλη.

Αρκεί να σκεφτούμε μόνο, το κόστος όλου αυτού του δυνητικού Διαστημικού Σώματος.Στείλε μας τις δικές σου απόψεις για στρατιωτικά θέματα που σε απασχολούν στο armyvoicegr@gmail.com