ΑΓΕΕΘΑ Αρχηγός ΓΕΕΘΑ

Με την φράση «Αν οι Τούρκοι ανέβουν σε βραχονησίδα θα την ισοπεδώσουμε» ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Ναύαρχος Αποστολάκης έθεσε τις κόκκινες γραμμές στέλνοντας μήνυμα στην Άγκυρα.

Μιλώντας σήμερα με δημοσιογράφους του στρατιωτικού ρεπορτάζ ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, ο οποίος μόλις επέστρεψε από τις ΗΠΑ, εξήγησε πως η ασφάλεια και η ειρήνη στην περιοχή είναι το πρώτο μέλημα όλων και πως αυτή είναι και η επιδίωξη των ΗΠΑ.

Η απόφαση που έχει λάβει η ελληνική κυβέρνηση για σε ένα ενδεχόμενο θερμό επεισόδιο με την Τουρκία είναι σαφής.

“Εάν ανέβουν σε βραχονησίδα θα την ισοπεδώσουμε. Κι αυτή είναι μια κόκκινη γραμμή που την ενστερνίζεται και η κυβέρνηση”.

Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ είπε ακόμη πως “Οι ΗΠΑ ψάχνουν τρόπους ώστε να εξασφαλιστεί η ισορροπία στην περιοχή. Η Ελλάδα λειτουργεί σαν γέφυρα και παίζει θετικό ρόλο.

Ο άξονας της Ελλάδας με το Ισραήλ και την Αίγυπτο αντισταθμίζει την πίεση που εξασκείται από την Τουρκία.

Αρχηγός ΓΕΕΘΑ: Δεν θα πολεμήσει κανένας δίπλα μας

Ενώ ξεκαθάρισε πως πρώτο μέλημα της Ελλάδας είναι η εξασφάλιση της ειρήνης στην περιοχή: “Εάν χρειαστεί να πολεμήσουμε δεν θα συμπολεμήσει κανένας δίπλα μας.

Η δική μας προσπάθεια επικεντρώνεται να μην χρειαστεί να φθάσουμε έως εκεί. Με τις ΗΠΑ και την ΕΕ θέλουμε να εξασφαλίσουμε ότι οι Τούρκοι δεν θα φθάσουν έως εκεί”. είπε ο Ναύαρχος Αποστολάκης.

Πρέπει να σημειωθεί πως οι δηλώσεις αυτές που δίνουν το στίγμα για το ηθικό και την ετοιμότητα των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, γίνονται ενώ προετοιμάζεται η τριμερής Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ που είναι ένα ακόμη βήμα διασφάλισης των αμοιβαίων συμφερόντων στα ενεργειακά, στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου.