Στρατιωτικοί χάνουν κοινωνικό μέρισμα – επίδομα ενοικίου, επειδή πήραν αναδρομικά! Όχι γιατί ανήκουν στους “έχοντες”, αλλά λόγω προχειρότητας στην σύνταξη των νόμων!


Σήμερα τα χρήματα από τα αναδρομικά βρίσκονται στους λογαριασμούς των στρατιωτικών. Μάλιστα ο Πάνος Καμμένος σχεδόν διθυραμβικά δήλωσε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι τα χρήματα αυτά επιστρέφονται στους στρατιωτικούς!

Ωστόσο, φαίνεται ότι αρκετοί θα κληθούν να τα ξαναγυρίσουν έμμεσα στο κράτος, αφού θα χάσουν κοινωνικό μέρισμα, επίδομα ενοικίου αλλά και άλλα επιδόματα που θα δικαιούνται. Και όλα αυτά λόγω της προχειρότητας με την οποία όπως φαίνεται συντάσσονται οι νόμοι.

Δυστυχώς, όπως είχαμε προειδοποιήσει με προηγούμενο άρθρο μας, για ακόμα μια φορά μένουν στην απ’εξω οι οικονομικά ασθενέστεροι όσο αφορά το κοινωνικό μέρισμα και το επίδομα ενοικίου.

Στα τυπικά προσόντα για να πάρουν κοινωνκό μέρισμα και επίδομα στέγης,  οι δικαιούχοι μπορούν να έχουν καταθέσεις ύψους 13.500, 15.750, 18.000, 20.250 (για κανένα παιδί, για 1, 2 ή 3 παιδιά αντίστοιχα).

Οι στρατιωτικοί, όμως, δικαιούνται προνομιακό επιτόκιο σε πολλές τράπεζες, με αποτέλεσμα το αυτοματοποιημένο σύστημα και ο νόμος να τους κατατάσσει, λανθασμένα, στους έχοντες, με αποτέλεσμα να χάνουν το μέρισμα.

Παράδειγμα:

Στρατιωτικός με 17000 εισόδημα με 2 παιδιά και καταθέσεις 5.000,δικαιούται το μέρισμα.

Αν όμως έχει κάνει το λάθος και έχει τα χρήματα στην τράπεζα Πειραιώς που δίνει προνομιακο επιτόκιο για τα 5000 ύψους 3%,δηλ 150€ τόκους χάνει το μέρισμα και το επιδομα ενοικίου.

Το πρόβλημα το είχε επισημάνει από τις 15 Νοεμβρίου όταν γράψαμε: Επίδομα στέγασης – επίδομα ενοικίου 210€: Γιατί το χάνουν οι στρατιωτικοί!

Εάν δεν αποκατασταθεί αυτή η αδικία, τότε προφανώς το κράτος έχει βρει ένα έξυπνο τρόπο να πάρει πίσω τα αναδρομικά με άλλο τ΄ροπο και ειδικά από τους πλέον οικονομικά ασθενείς.

Εάν πρόκειται περί αβλεψίας και όχι τιμωρίας, περιμένουμε τις επόμενες μέρες να διορθωθεί το πρόβλημα και να δείξει ο Πάνος Καμμένος  ότι πραγματικά νοιάζεται για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων μας με έργα και όχι με θεωρία.