Γιατί ο Καμμένος φέρνει νόμους υπέρ στελεχών αλλά δεν τους εφαρμόζει Πάνος Καμμένος Τροπολογία Καμμένου

Αναδρομικά: Η δήθεν τροπολογία Καμμένου και η θανάσιμη παγίδα στην εφορία – Τι κινδυνεύουν να χάσουν οι στρατιωτικοί από τη φορολόγηση

-Αν φορολογήσουμε τα αναδρομικά όλα μέσα στο 2018, θα τρελλαθούν να πληρώνουν φόρους. Μεγάλο μέρος από αυτά που είπαμε ότι δίνουμε θα παρακρατηθεί από την εφορία. Πώς θα τους πείσουμε ότι δεν είναι έτσι;

-Άσε θα αναλάβω εγώ. Θα πω ότι κανονικά ήταν να φορολογηθούν με 35% και θα τους πάμε στο 20%. Δεν θα πούμε για αναγωγές σε προηγούμενα έτη. Θα το χάψουν σου λέω. Έχω τον τρόπο μου και τους δικούς μου ανθρώπους να το σηκώσουν…

Αυτός είναι ένας υποθετικός διάλογος ανάμεσα σε κυβερνητικά στελέχη. Θα μπορούσε όμως να έχει συμβεί καθώς όπως προκύπτει, η δήθεν τροπολογία Καμμένου, ενδέχεται να αφορά τη φορολόγηση των αναδρομικών σε ένα έτος.

Αυτό άρχισε να γίνεται αντιληπτό από τους στρατιωτικούς όταν κατάλαβαν ότι η δήθεν «τροπολογία Καμμένου» όπως παρουσιάζεται (γιατί δεν υπάρχει στην πραγματικότητα – διαβάστε ΕΔΩ γιατί) αφορά την φορολόγηση των αναδρομικών σε ένα έτος.

Αναγνώστης του Armyvoice.gr εξηγεί με απλά λόγια τι καταλαβαίνει από την επικοινωνιακή επίθεση της κυβέρνησης που προσπαθεί με στοχευμένα δημοσιεύεματα να πείσει ότι θα μειώσει τη φορολογία:

«Είμαι στρατιωτικός. Θα ήθελα να σας ενημερώσω σχετικά με το ζήτημα των αναδρομικών.

Εάν τελικά τα βάλουν στη δήλωση του 2019 δηλ ως εισόδημα 2018, τότε εκτός τη φορολογική κλίμακα που θα ανέβει, υπάρχει μεγάλος κίνδυνος για όσους συναδέλφους έχουν παιδιά και λαμβάνουν το ενιαίο επιδομα στήριξης τέκνων που κυμαίνεται απο 26 έως 240ε το μήνα, αναλογικά με βάση κάποια εισοδηματικά όρια, να το χάσουν το επιδομα ολόκληρο ή μέρος αυτού το οποίο μάλιστα είναι πολύ μεγαλύτερο και απο το ποσό των αναδρομικών.

Για παράδειγμα να σας γράψω το δικό μου επιδομα τέκνου είναι 42 ευρώ το μήνα με ένα παιδί. Το εισοδηματικο όριο για να λαμβάνω αυτό το ποσό είναι στα 17.500 ευρώ.

Αυτή τη στιγμή το ετήσιο εισόδημα μου είναι κάτω απο αυτό το όριο, αν όμως μου βάλουν τα αναδρομικά περίπου 2000 ευρώ που δικαιούμαι στο έτος 2018,τότε το εισόδημα θα αυξηθεί και θα χάσω το επιδομα τέκνου.

Κανείς δεν το έχει θίξει πόσο σοβαρό είναι και όλοι αναφέρουν μόνο τη φορολογία των αναδρομικών. Κανονικά θα πρέπει να δηλωθούν στα έτη 2012 ως 2016 αφού για αυτά τα έτη αφορούν.

Αυτό που ανέβασαν χτες για δήθεν τροπολογία του κ. Καμμενου ώστε να φορολογηθούν με 20% αντί για 35%, κάτι που ποτέ δεν έγινε ούτε στα προηγούμενα αναδρομικά δεν μου άρεσε.

Μπορεί να θέλουν να τα βάλουν στο 2018 και να φορολογηθούν με 20% και όχι με την κλίμακα αλλά η αναγωγή στο έτος 2018 θα δημιουργήσει τα προβλήματα που προανέφερα.

Ας ελπίσουμε να κάνουν το νόμιμο δηλαδή να δηλωθούν στα έτη 2012 ως 2016 τα αναδρομικά και όχι στο 2018 γιατί δεν είναι μόνο το επιδομα τέκνου που θα χαθεί αλλά και άλλα μέτρα όπως κοινωνικό τιμολόγιο ΔΕΗ που και αυτό με εισοδηματικά όρια δίνεται και ένα σωρό άλλα επιδοματα που έχουν εισοδηματικά όρια.

Σας παρακαλώ διασταρωστε αν θέλετε αυτό που σας έγραψα να δείτε ότι ισχύει και κάντε οποία ενέργεια θέλετε προς ωφελος όλων.