Αναδρομικά ενστόλων: Παραπληροφόρηση για τον «Λοχία» λέει η ΠΟΕΣ – Ευθεία επίθεση στον βουλευτή Μαγνησίας Χρήστο Μπουκώρο που κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή


Θέμα με τα αναδρομικά ενστόλων στον βαθμό του Λοχία (και αντιστοίχων) είχε κινήσει ο βουλευτής Χρήστος Μπουκώρος, καταθέτοντας ερώτηση προς τους αρμόδιους υπουργούς.

Στην ερώτηση επεσήμανε λάθος υπολογισμό στην απονομή των αναδρομικών ενστόλων στον βαθμό του Λοχία.

Αντιδρώντας σήμερα η ΠΟΕΣ χαρακτηρίζει ως παραπληροφόρηση την ερώτηση του βουλευτή και επισημαίνει:

«Μέσα σε αυτήν την παραπληροφόρηση κυκλοφόρησε ευρέως ότι συναδέλφισσες και συνάδελφοι με το βαθμό του Λοχία και αντιστοίχων, όχι μόνο θα λάβουν αναδρομικά, αλλά ίσως κληθούν και να επιστρέψουν κιόλας.

Η απάντησή μας είναι ότι αφ΄ ενός ο υπολογισμός οφείλει να γίνει στο μισθολογικό βαθμό και όχι στο διοικητικό βαθμό που έφερε το στέλεχος κατά το χρονικό διάστημα που θα αναφέρεται η αναδρομική καταβολή και αφ΄ ετέρου, ουδεμία και ουδείς στρατιωτικός υπήρχε μετά τη 1.8.2012 που να είχε το μισθολογικό βαθμό του Λοχία και αντιστοίχων.

Η Ομοσπονδία μας συνιστά σε όλες και όλους σας ψυχραιμία, υπομονή και εμπιστοσύνη. Παρακολουθούμε από κοντά τις όποιες εξελίξεις και παρεμβαίνουμε όπου και όταν απαιτείται, προκειμένου να διασφαλιστούν τα συμφέροντά σας και να υλοποιηθεί ορθώς και πλήρως η υπ΄ αριθμ. 1125/2016 απόφαση της Ολομελείας του ΣτΕ.

Η Ομοσπονδία μας, κατά τα οριζόμενα στο άρθρο 30Γ του ν.1264/1982, οφείλει να παραμείνει υπερκομματική και να απομακρύνει την όποια προσπάθεια κομματικής καπήλευσης των νικηφόρων ενεργειών της».