Αναδρομικά ενστόλων: «Η ΚΥΑ δεν έχει υπογραφεί» αποκαλύπτει αξιωματικός συνδικαλιστής και καταγγέλει προσπάθεια εκμετάλλευσης

Επίθεση εναντίων σε όποιον επιχειρεί να παίξει με την αγωνία των στελεχών για τα αναδρομικά ενστόλων και στρατιωτικών κάνει ο Κανέλλος Νικολάου, Γενικός Γραμματέας Ένωσης Αξιωματικών Αττικής.

Καλεί δεν την κυβέρνηση να δώσει επίσημη απάντηση για τον χρόνο που θα εκδοθεί η ΚΥΑ για να αναδρομικά ενστόλων και στρατιωτικών και να σταματήσει την παραφιλολογία.

Σε επιστολή του που είδε το φως της δημοσιότητας σήμερα αναφέρει:

Σύμφωνα με τα υπ´ αριθμ 18 και 19 του τ.ε. πρακτικά συνεδριάσεως το Τριμελές Συμβούλιο του Συμβουλίου της Επικρατείας καλεί εκ νέου το Υπουργείο Οικονομικών να συμμορφωθεί
πλήρως προς την 1125/2016 απόφαση της Ολομελείας του Συμβουλίου της Επικρατείας μέχρι την 23/01/2019.

Δηλαδή μέχρι τότε θα πρέπει να έχουν επιστραφεί στους ενστόλους οι παράνομες μνημονιακές κρατήσεις και να έχει επανέλθει ο μισθός τους στα επίπεδα του Ιουλίου του 2012.

Όμως για την επαναφορά των μισθών ουδείς λόγος γίνεται . Η δικαιολογία είναι ότι ψηφίστηκε και ισχύει από 1-1-2017 νέο μισθÿολόγιο για τους ένστολους.

Για δε το χρόνο επιστροφής των κρατήσεων έχει στηθεί μια παραφιλολογία και μία προσπάθεια εκμετάλλευσης των ενστόλων.

Η ΚΥΑ που θα ρυθμίζει τις λεπτομέρειες και τον ακριβή χρόνο της επιστροφής των κρατήσεων μας, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, ακόμα δεν έχει υπογραφεί καίτοι κάποιοι υποστηρίζουν ότι υπεγράφη και αναμένεται σύντομα η καταβολή τους.

Φρονώ ότι πρέπει να υπάρξει επίσημη απάντηση και να σταματήσει η αγωνία των ενστόλων.

Μην μας θεωρούν το παιχνιδάκι τους και κυρίως να γνωρίζουν ότι δεν επηρεαζόμαστε από «καθρεφτάκια» και υποσχέσεις.

Ο αγώνας μας θα συνεχιστεί μέχρι την τελική δικαίωση.

Κανέλλος Νικολάου
Γενικός Γραμματέας
Ένωσης Αξιωματικών Αττικής