Αναδρομικά ενστόλων – απόστρατοι: Πόσα θα πάρουν και πότε – Ημερομηνία καταβολής – Πότε βγαίνει η ΚΥΑ


Η ΚΥΑ που βγήκε τις προηγούμενες ημέρες δεν περιλάμβανε τους απόστρατους και τους συνταξιούχους, με αποτέλεσμα να προκληθεί αντίδραση από τις Ενώσεις Αποστράτων που έκαναν παρέμβαση για την έκδοση της ΚΥΑ.

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ Η ΚΥΑ για αναδρομικά αποστράτων – ΕΓΓΡΑΦΟ

Η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) για τους απόστρατους πάντως, σύμφωνα με τις πληροφορίες που δημοσίευσε ο Ελεύθερος Τύπος αναμένεται να εκδοθεί σύντομα και τα ποσά να καταβληθούν στις 19 Δεκεμβρίου.

Η ΚΥΑ αφορά την καταβολή αναδρομικών σε 115.000 συνταξιούχους δημόσιους λειτουργούς.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της εφημερίδας και τα αναδρομικά των συνταξιούχων θα είναι κουρεμένα έως και 40%, καθώς επί των ακαθάριστων ποσών θα υπολογιστούν όλες οι μνημονιακές μειώσεις τεσσάτων νόμων, θα επιβληθεί εισφορά ασθενείας 6% αλλά και φόρος 20%.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες τα αναδρομικά των συνταξιούχων θα πληρωθούν πριν από τα Χριστούγεννα μαζί με τις συντάξεις του Δημοσίου, δηλαδή στις 19 Δεκεμβρίου. Θα είναι σε ξεχωριστό ενημερωτικό και όχι σοτ εκκαθαριστικό με την πληρωμή σύνταξης.

Σε περίπτωση συνταξιούχων που έχουν δικαιωθεί ή πρόκειται να δικαιωθούν με δικαστικές αποφάσεις και έλαβαν ή θα λάβουν αναδρομικά για μεγαλύτερο διάστημα, δηλαδή και πέραν του Μαϊου του 2016, τα αναδρομικά που θα δουν τα συμψηφίζονται.

Αν δηλαδή ένας συνταξιούχος πάρει τώρα εφάπαξ επίδομα 5000 ευρώ, ενώ το δικαστήριο τον δικαιώσει με 9.000 ευρώ, θα πάρει επιπλέον 4.000 ευρώ ώστε στο σύνολο να έχει 9.000 ευρώ.

Αναδρομικά ενστόλων – απόστρατοι: Τα ποσά

Αναδρομικά ενστόλων
Δείτε ολόκληρη την τελευταία εκπομπή Ευπειθώς Αναφέρω