Αναδρομικά αποστράτων συνταξιούχων βόμβα λάθη κυβέρνηση

Αναδρομικά αποστράτων: ΒΟΜΒΑ! Δεν υπάρχουν λάθη λέει η κυβέρνηση με σημερινή ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας

Στα άκρα πηγαίνει η κόντρα κυβέρνησης – αποστράτων και συνταξιούχων, με τη σημερινή ανακοίνωση του υπουργείουΕργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Απαντά στις ανακοινώσεις των αποστράτων ότι υπάρχουν λάθη στα αναδρομκά αποστράτων και συνταξιούχων, λέγοντας ότι δεν υπάρχει κανένα λάθος.

«Σημερινά δημοσιεύματα περί δήθεν λάθους επιστροφής αναδρομικών ποσών σε απόστρατους και συνταξιούχους των ειδικών μισθολογίων, με αποκορύφωμα το πρωτοσέλιδο του “Έθνους”, προσπαθούν ματαίως να δημιουργήσουν εντυπώσεις και να μειώσουν τη σημασία της αποκατάστασης αδικιών των προηγούμενων κυβερνήσεων από τη σημερινή κυβέρνηση».

Το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, με την  ανακοίνωση υποστηρίζει ότι οι συντάξεις των συγκεκριμένων δικαιούχων υπολογίστηκαν με βάση τις υψηλότερες μισθολογικές αποδοχές και, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις, τη στιγμή της συνταξιοδότησης, όπως ισχύει για όλους του συνταξιούχους της χώρας.

«Επί των συντάξεων αυτών προέκυψαν και τα αναδρομικά ποσά που καταβλήθηκαν» επισημαίνει το υπουργείο Εργασίας.

Παράλληλα, σημειώνει ότι η εξ ολοκλήρου καταβολή των αναδρομικών αποδεικνύεται εξάλλου από το γεγονός ότι το πόσο, ύψους 400 εκατ. ευρώ, που είχε προϋπολογισθεί για τα αναδρομικά αποστράτων και συνταξιούχων, κατεβλήθη στο σύνολό του την περασμένη Παρασκευή στους δικαιούχους.

«Η αποκατάσταση αδικιών των προηγούμενων κυβερνήσεων από τη σημερινή κυβέρνηση είναι γεγονός που δεν μπορεί ούτε να διαστρεβλωθεί ούτε να υποβαθμιστεί, όσες προσπάθειες και αν καταβάλλει μερίδα του Τύπου» υπογραμμίζει το υπουργείο Εργασίας.