32 Ταξιαρχία Πεζοναυτών: Κόβουν ιατρεία λόγω έλειψης γιατρών Ειδικές Δυνάμεις 32 Ταξιαρχία Πεζοναυτών ΓΕΕΘΑ

32 Ταξιαρχία Πεζοναυτών: Πότε μετακινείται από τον Βόλο – Το πλάνο που έχει το ΓΕΕΘΑ και το χρονοδιάγραμμα για την μετακίνησή της 

Γράφει η Ιωάννα Ηλιάδη

Πέρυσι τέτοια εποχή, στις πρώτες ειδήσεις του στρατιωτικού ρεπορτάζ δέσποζε η μετακίνηση της 32 Ταξιαρχίας Πεζοναυτών, η οποία επρόκειτο να φύγει μέσα στον Ιανουάριο 2018, όπως ίσως βιάστηκαν κάποιοι να γράψουν.

Ωστόσο, η 32 Ταξιαρχία Πεζοναυτών παραμένει στον Βόλο και το έτος τελειώνει.

Αρμόδιες πηγές του ΓΕΕΘΑ διαβεβαίωναν το Armyvoice.gr ότι η μετακίνηση θα ολοκληρωθεί τους πρώτους μήνες του 2019.

Το θέμα δεν ήταν μόνο το κόστος της μετακίνησης για τις Ένοπλες Δυνάμεις, αλλά και το κόστος στην τοπική κοινωνία.

Όπως πληροφορήθηκε το Armyvoice.gr από αρμόδιες πηγές, τέθηκε θέμα αντικατάστασης της 32 Ταξιαρχίας από άλλες στρατιωτικές υπηρεσίες ώστε να ερημώσει το στρατόπεδο αλλά και να μην υπάρξει οικονομικό πλήγμα στη τοπική κοινωνία.

Έτσι ήδη έχει ξεκινήσει φιλοξενία των πληρωμάτων και της υποστήριξης των αμερικανικών ελικοπτέρων που μετασταθμεύουν στην Ελλάδα, ενώ αναμένεται και ενίσχυση και με άλλα στρατεύματα, τα οποία όμως δεν μας αποκάλυψαν.

Πάντως ήδη κάποιες μονάδες της 32 Ταξιαρχίας Πεζοναυτών έχουν ήδη μετακινηθεί και αναμένεται στις αρχές του 2019 να ολοκληρωθεί αυτή η μετακίνηση.

Ωστόσο ο χρόνος δεν μπορεί να προσδιοριστεί με ακρίβεια.

Η μετεγκατάσταση της 32ης Ταξιαρχίας εντάσσεται στο σχέδιο δημιουργίας της Διακλαδικής Διοίκησης Ειδικού Πολέμου (ΔΔΕΠ).

Με την υλοποίηση του νέου επιχειρησιακού σχεδιασμού όλες οι μονάδες Ειδικών Επιχειρήσεων των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων θα βρίσκονται υπό μια Διοίκηση, υπεύθυνη για την εκπαίδευση και φυσικά για τις επιχειρήσεις.

Οι δυνάμεις που θα περιλαμβάνει η ΔΔΕΠ θα είναι:

  • Η 32 ΤΑΞ ΠΝ (32η Ταξιαρχία Πεζοναυτών),
  • η 1 ΤΑΞ ΚΔ-ΑΛ (1η Ταξιαρχία Καταδρομών-Αλεξιπτωτιστών),
  • η 71 Α/Μ ΤΑΞ (71η Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία),
  • η ΔΥΚ (Διοίκηση Υποβρύχιων Καταδρομών) και
  • η 31 ΜΕΕΔ (Μοίρα Επιχειρήσεων Έρευνας & Διάσωσης).