14 Δεκεμβρίου 2018 - Εορτολόγιο - Γιορτάζουν σήμερα - Παγκόσμια ημέρα

Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2018 – Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα στην Ορθόδοξη Εκκλησία – Παγκόσμια ημέρα

Ποιοι γιορτάζουν σήμερα – Εορτολόγιο 14 Δεκεμβρίου 2018:

  • Αρριανός, Αριανός, Αρρειανός, Αρειανός, Αρριανή, Αριάνα
  • Λεύκιος, Λεύκης, Λεύκος, Λεύκας, Λευκός, Λευκή, Λευκούλα, Λευκάδα

? Ανατολή ήλιου: 07:33 – Δύση ήλιου: 17:06 – Διάρκεια ημέρας: 9 ώρες 33 λεπτά
? Σελήνη 6 ημερών

Παγκόσμια ημέρα αγάπης

Αν πληκτρολογήσεις τη λέξη «αγάπη» στο Google θα εμφανιστούν 13,100,000 αποτελέσματα.

Από τη σημασία της έννοιας, τα χαρακτηριστικά της αλλά και την αγάπη του προσφάτως εκλιπόντα Leonard Cohen για την Ύδρα, η αγάπη είναι μία λέξη με πολλές διαφορετικές εκφάνσεις.

Πρόκειται για μία έννοια που έχει υμνηθεί και δοξαστεί όσο καμία, αλλά και που στο όνομά της έχουν διαπραχθεί και τα πιο αποτρόπαια εγκλήματα.

Η αγάπη υπήρξε, χωρίς αμφιβολία, και θα συνεχίσει να υπάρχει η κινητήριος δύναμη για την ανθρωπότητα – τόσο σε συλλογικό όσο και σε ατομικό πλαίσιο. Ποια ήταν η τελευταία φορά άραγε που είπες «σ’ αγαπώ» σε κάποιον;

Η Παγκόσμια Ημέρα Αγάπης (14 Δεκεμβρίου) αποτελεί μία καλή ευκαιρία για να γιορτάσεις την άνευ όρων αγάπη και να συμβάλλεις στην επίτευξη της ειρήνης σε όλο τον κόσμο.

Η Παγκόσμια Ημέρα Αγάπης είναι μία γιορτή αγάπης και συμπόνιας, αναγνωρισμένη σε διεθνές επίπεδο, που καλεί τον καθένα μας ξεχωριστά να πάρει μέρος με τον δικό του τρόπο.

Ξεκίνα την ημέρα σου μοιράζοντας την αγάπη σου και μάθε πώς μπορείς να συμμετέχεις κι εσύ στην Παγκόσμια Ημέρα Αγάπης, γιατί την αγάπη τη γιορτάζουμε κάθε μέρα του χρόνου.

Παγκόσμια Ημέρα της Μαϊμούς

Γιορτάζεται σε πολλές χώρες του κόσμου κάθε χρόνο στις 14 Δεκεμβρίου, με σκοπό την ευαισθητοποίηση του κοινού και την επίδειξη αγάπης και στοργής για τις μαϊμούδες και τ’ άλλα μη ανθρώπινα πρωτεύοντα θηλαστικά, όπως οι πίθηκοι, οι λεμούριοι και οι ταρσίδες.

Η πρωτοβουλία ανήκε σε δυο αμερικανούς σκιτσογράφους και κομίστες, τον Κέισι Σόροου και τον Έρικ Μίλικιν.

Οι εκδηλώσεις για την «Ημέρα της Μαϊμούς» («Monkey Day») περιλαμβάνουν μασκέ πάρτι με σχετική θεματολογία, εκθέσεις, επισκέψεις σε ζωολογικούς κήπους και μαραθώνιους διαδικτυακού κόμιξ.